Soluție pentru „Failed in attempting to update the source: winget”

Pentru că e mult mai simplu să instalezi și actualizezi aplicații în Windows cu ajutorul său, folosesc Windows Package Manager (winget) periodic. Azi dimineață, ziua săptămânii în care obișnuiesc să verific starea backup-urilor, să instalez actualizării și realizez alte operații de mentenanță software am fost întâmpinat de mesajul „Failed in attempting to update the source: winget

"Failed in attempting to update the source: winget"

Fiind pentru prima dată când vedeam acest mesaj instinctul îmi spunea să caut ajutor în Google, dar mi-am amintit că Microsoft oferă un instrument de actualizare a surselor pentru atunci când actualizarea winget din Microsoft Store nu funcționează.

Utilitarul se descarcă de aici, de preferat cu Google Chrome sau Microsoft Edge și la rulare va afișa un singur buton: Actualizare.

actualizare surse windows package manager

După actualizare, Windows Package Manager va funcționa fără a fi necesară repornirea computerului sau realizarea altei acțiuni, fiind capabil să identifice, descarce și instaleze actualizările disponibile la acel moment. Totuși, deși funcționa, winget continua să afișeze mesajul „Failed in attempting to update the source: winget” iar simpla repornire a PC-ului nu-l făcea să dispară.

actualizari winget

Winget părea actualizat, dar în realitate nu era, așa că am descărcat cea mai recentă versiune publicată pe GitHub. După instalarea acesteia mesajul care mă avertiza că sursele nu pot fi actualizate a dispărut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.