Songr: cel mai rapid program de descărcat muzică

Din 2010, an în care am început să-l folosesc și să scriu despre el de fiecare dată când noile sale versiuni îmi dădeau motive să o fac, Songr a rămas cel mai simplu și mai rapid program de descărcat muzică pentru Windows. Totuși, despre ultima sa versiune, deși a fost publicată la începutul lunii trecute, spre rușinea mea, încă n-am scris nici măcar o propoziție…

Songr - program de descărcat muzică

De la ultima postare în care l-am amintit, Songr a suferit schimbări și îmbunătățiri importante. Programul a fost supus unui facelift, i-au fost remediate problemele ce-i provocau, printre altele, blocarea la pornire sau în timpul realizării căutărilor, monitorizarea incorectă a vitezei de descărcare și întreruperea descărcărilor.

Songr - Classic searchE adevărat că panoul Preview poate fi util tuturor celor care doresc să afle mai multe informații despre artistul a căror melodii le descarcă, dar încărcării automate în player a primei melodii găsite în urma căutării efectuate, chiar nu-i văd rostul.

Spre bucuria mea, în versiunea beta actuală (2.0.83), a fost inclusă posibilitatea de a obține rezultatele sub forma unei liste, așa cum s-a întâmplat până la versiunea 1.9.

În versiunea beta curentă, pentru activarea afișării rezultatelor în modul clasic, tot ce avem de făcut este să executăm un simplu click în caseta de căutare și, la vederea opțiunilor de listarea a rezultatelor, dacă dorim asta, să alegem modul „Classic searh„.

Tot prin această modalitate vom putea cere programului să localizeze în indexul motoarele de căutare suportate, albumele întregi ce conțin melodia, grupul muzical sau interpretul căutat.

Și fiindcă tot am adus vorba de panoul Preview, după cum am mai spus și aici, în cazul artiștilor sau trupelor mai puțin cunoscute pe plan internațional, acesta (încă mai) dă niște rateuri incredibile:

Songr - results

În captura de mai sus puteți observa cum, după realizarea unei căutări în modul automat, Songr, chiar dacă a găsit melodia căutată de mine folosind termenul „p.o.h.u.i.”, mi-a recomandat doar melodii și artiști care n-au nimic de-a face cu Carla Dreams și piesa P.O.H.U.I.

În rest, dacă ar fi să tragem linie, vom vedea că Songr este pe drumul cel bun, acesta devenind, cu fiecare noua versiune lansată, mai rapid, mai bogat în surse și opțiuni de configurare, lucru pe care nu îl putem spune și despre music2pc; program care, deși se bucura de foarte mulți adepți, n-a mai fost actualizat de mai bine de un an.

Songr este compatibil cu toate versiunile sistemelor de operare Windows, mai puțin Windows RT, acesta fiind disponibil și în versiune portabilă.

Download Songr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.