Cum poți sparge o parolă Wireless în 5 minute

Bine, n-am să vă vorbesc despre cum s-o faceți țăndări, ci despre cum o puteți afla cu instrumentul potrivit și bunăvoința routerului. Ca să nu vă rețin inutil, vă anunț de la bun început că veți avea nevoie de un adaptor Wireless cu chipset compatibil cu Reaver. Eu am folosit un AWUS036NHR v2.

Alfa AWUS036NHR

Nici Kali Linux nu este opțional, dar pe acesta îl puteți obține gratuit și instala într-o mașină virtuală, una creată în VirtualBox sau VMware. Eu îl aveam deja într-o virtuală creată în VMware Workstation.

Dacă nu reușiți să îndepliniți aceste două cerințe, nu vă mai obosiți degeaba, opriți-va aici și căutați-vă ceva mai distractiv de făcut: o antenă wireless, un încărcător solar, un generator de ozon, orice.

Wifite, instrument pentru spargerea parolelor Wireless

Dacă până nu demult trebuia să ne familiarizăm mai întâi cu comenzile și modul de funcționare al aplicațiilor aircrack, pyrit, cowpatty sau reaver pentru a putea sparge o parolă Wireless, odată cu apariția wifite procedura s-a schimbat și simplificat radical deși se folosesc aceleași instrumente și tehnici complexe.

Utilizatorului i se va cere doar să aleagă rețeaua Wireless a cărei parolă dorește să o spargă sau, în cazul în care rețeaua aleasă este protejată cu o parolă WPA, să indice locația dicționarului (listă de posibile parole) ce va fi utilizat.

selectare retea wireless

Când parola a fost obținută, aceasta va fi afișată în format hexazecimal.

parola wireless sparta

Deși aceasta poate fi folosită ca atare, ea poate fi convertită în format ASCII folosind oricare dintre instrumentele online dedicate.

conversie HEX ASCII

În Kali Linux se lansează din Applications » Wireless Attacks, sau tastându-i numele în Terminal.

Spargerea unei parole Wireless WPA

Pentru spargerea parolelor WPA lucrurile se complică, însă rămân tot simple dacă se dispune de un dicționar suficient de bogat în cuvinte. Spre diferență de cazul anterior, când parola poate fi foarte ușor capturată și descifrată, în cazul criptării WPA aceasta poate fi obținută doar prin compararea cuvintelor cu conținutul „handshake-ul” capturat.

spargere parola wpa

Wifite identifică adaptorul wireless și-l comută în modul monitor și viceversa, capturează pachete și apelează la diferite tehnici de atac, în funcție de rețea și tipul de securitate utilizat pentru protejarea acesteia de persoane neautorizate să o acceseze.

Cum se folosește Wifite (comenzi utile)

Dacă vă interesează o listă a tuturor comenzilor disponibile o găsiți aici, însă cele care vă interesează în mod normal sunt cele de mai jos:

 • wifite -wep (pentru afișarea tuturor rețelelor cu criptare WEP).
 • wifite -wpa (pentru afișarea tuturor rețelelor cu criptare WPA).
 • wifite -wps (pentru afișarea tuturor rețelelor routerelor cu funcția WPS activă).
 • wifite -mac (pentru înlocuirea adresei MAC a adaptorului cu una generată aleator).
 • wifite -aircrack -dict /ruta/catre/dictionar.lst (obținere parolă folosind un dicționar).

După tastarea oricăreia dintre parolele de mai sus Wifite va începe scanarea rețelelor Wireless din preajma antenei WiFi a adaptorului (cu cât sunt mai puternice adaptorul și antena, cu atât mai mari vor fi șansele de reușită; de preferat ar fi să folosiți una direcțională).

Scanarea se întrerupe apăsând Ctrl+C. Fiecare dintre rețelele Wireless detectate vor fi însoțite de un număr. Tastați numărul din dreptul rețelei Wireless a cărei parolă doriți să o aflați și așteptați ca wifite să facă restul. Nu are de ce să dureze mai mult de 5 minute.

Notă: Acesta este un blog, nicidecum o fermă de hackeri. Pentru instrucțiuni și mai „mură-n gură” consultați YouTube. E important să știți că nu-mi asum responsabilitatea pentru modul și scopul în care veți folosi aceste informații, prin punerea lor în practică sunteți de acord cu această condiție.

14 Comentarii

  1. Wifislax am folosit si folosesc,sunt multumit mai ales ca are foarte multe optiuni.Kali-Linux e bun tare pt clone FB,si multe altele.Ca viteza e bun Kali,la performanta Wifilinux

  1. Da, însă pentru routere specifice. Acestea folosesc algoritmul de generare a parolelor folosit de fabricant, genul acela de routere pe care le primești de la operator, gata setate, cu parola rețelei pe eticheta din spate.

 1. Nu am mai facut asta si nu reusesc sa ma prind cum fac asta , nu e suficient de explicit articolul. Ma puteti ajuta?

 2. Am reusit sa fac trec peste toate erorile dar acum la final nu-mi gaseste nicio retea wireless (am 3 cu semnal full in zona) acum sa inteleg ca intervine faptul ca nu am adaptor wireless? Chiar asa fara adaptor nu iti gaseste nici macar un router de langa tine?

 3. eu folosesc un pc cu windows 10 pe windows imi vede placa de retea wireles dar pe wifislax nu o vede. cum pot sa fac sa reglez asta. multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.