Spatio for Facebook: client Facebook pentru Android, mai rapid și mai elegant decât cel oficial

Spatio for Facebook este una dintre multele aplicații pentru Android care ne permit accesarea și gestionarea profilului din rețeaua de socializare creată de Mark Zuckerberg, dar în același timp una dintre puținele care merită instalarea. Deși se află „la început de drum”, aceasta atingând la momentul de față versiunea 1.0, și în ciuda faptului că de moment îi lipsesc anumite caracteristici, este singurul client Facebook pentru Android care „a rezistat” mai mult de 2-3 zile în smartphone-ul meu.

După logarea în cont și acordarea permisiunilor, aplicația va afișa News, adică locul în care vedem toate postările și activitatea recentă a prietenilor noștri, a persoanelor și paginilor pe care le urmărim, organizate cronologic. Cum era de așteptat, în acest loc vom putea vedea și imaginile sau fotografiile ce însoțesc postările, precum și numărul distribuirilor și like-urile primite. Dar, deoarece se spune că o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, mai bine vedeți și judecați voi înșivă aspectul timeline-ului, în ambele variante disponibile (Light și Dark):

Spatio for Facebook

Ecranul principal al aplicației este ocupat în totalitate de News, iar dacă facem scroll spre stânga vom vedea un panou din care vom putea accesa Wall-ul propriu, profilul, fotografiile încărcate, paginile pe care le urmărim și lista prietenilor. Și fiindcă tot am adus vorba de lista prietenilor, dacă facem click pe numele sau fotografia oricărui membru al acesteia, vom avea acces la profilul său, vom putea vedea informațiile personale partajate cu noi, activitatea, postările, fotografiile și like-urile date:

Profilul prietenilor în Spatio for Facebook

În ceea ce privește realizarea postărilor, odată apăsat butonul de creare a unei postări noi, dacă suntem administratorii unor pagini de produs, a unei comunității, s.a.m.d., înainte de a putea scrie mesajul, ni se va cere să selectăm locul sau locurile în care va fi postat acesta (caracteristică rareori întâlnită în aplicațiile similare, dar care îmi prinde nemaipomenit de bine):

Postare de pe Spatio for Facebook

Aplicația dispune de două teme, Light și Dark, ambele foarte elegante, permite modificarea mărimii fontului textului afișat, memorarea locului în care ne aflam înainte de părăsirea ei, stabilirea mărimii implicite a fotografiilor postate, activarea notificărilor referitoare la starea postărilor realizate, adăugarea de noi conturi Facebook sau Twitter (în Twitter, cel puțin de moment, este disponibilă doar funcția de postare).

Îmi place Spatio deoarece este cel mai rapid client Facebook pentru Android cu care am avut de-a face. Mai îmi place și datorită aspectului, funcțiilor oferite și a impactului minim avut asupra bateriei și performanței smartphone-ului. În schimb, nu-mi place că nu dispune de funcție de chat.  Nu, chiar nu obișnuiesc să comunic prin chatul Facebook —și oricare dintre prietenii mei vă pot confirma asta— însă e vorba de o caracteristică pe care mi-ar plăcea să pot conta atunci când am realmente nevoie; chiar dacă asta se întâmplă de maxim 2-3/lună. În rest, chiar n-am nimic de obiectat ci din contră, doar cuvinte de laudă.

Aplicația Spatio for Facebook este gratuită și, bineînțeles, o găsiți în magazinul Google Play.

3 Comentarii

  1. Intradevad, e mai buna si imi place mai mult decat aplicatia oficiala.
    Singurul lucru care nu-mi place e ca are reclame.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.