Split screen în Windows 8 si 8.1: Aveți idee cum se dezactivează?

Mă enervează la culme, zilnic, caracteristica asta — stupidă și inutilă pe desktop în opinia mea— a Windows 8 și 8.1! Cum se manifestă: vreau să încep selecția mai multor fișiere aflate pe Desktop, în partea superioară stângă. De cele mai multe ori, în loc de selecție, se activează „split screen”, că fac click prea aproape de marginea superioară a desktop-ului. Și când o fac, rezultă asta:

split-screen-windows-8

Și mă enervez, și-mi aduc aminte de cei care au făcut Windows 8 și de toate neamurile lor, de Bill Gates, de Ballmer (chiar dacă n-au nicio vină), de șeful de scară (el întotdeauna are o vină), șamd. Întrebarea de milion este: Aveți idee cum se dezactivează această caracteristică îmbucurătoare?

13 Comentarii

  1. Te-ar mira câte lucruri pe care nu le știam le-am aflat întrebând cititorii.

 1. Uite ce am gasit dupa lungi cautari.Nu stiu daca e bun ce am gasit dar poate te ajuta: „To turn off the screen-splitting effect, drag the divider bar all the way off one side of the screen or the other.”

 2. Nu sunt eu prea priceput, am dat o scurta căutare pe net, nici un rezultat. Dar m-a lovit o idee. Deci n-ai nevoie de funcția asta doar in interfață dextop? Da?http://videotutorial.ro/dezactivare-interfata-metro-si-instalare-buton-start-in-windws-8-si-8-1/
  Nu ma refer la tot tutorialul, ci doar la Skip Metro Suite. Idea mea este sa dezactivezi gestul acela( când tragi de ecran de sus in jos). Astfel, acea impartire a ecranului nu o sa mai meargă.

  1. Aplicația am folosit-o si eu. Gesturile sunt dezactivate doar in interfață windows clasica(destop). Nu stiu cat te ajuta dar sper să-ți fie util sfatul.

  2. Din păcate, nu-i o soluție pe care să o pot lua în considerare având în vedere că nu pot renunța la caracteristicile Modern UI din alte motive. Chiar și așa, mulțumesc mult!

 3. Ai incercat sa inlocuiesti Modern UI cu Start 8. Are cateva caracteristi foarte bune, dezactiveaza „hot corners” ceea ce ma bucurat. Plus de asta poti pune o scurtatura pentru a deschide Modern UI din program, eu am pus Ctrl+= .

 4. oki, ca tot am vazut fotografia aia cu catelul acolo, mi-am adus aminte ca ziceai ca ai cont de flicker. Pui si tu link aici, ca vreau sa arunc un ochi pe acolo!

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.