Ștergerea automată a comentariilor ce conțin cuvinte din blacklist (WordPress)

Cu câteva săptămâni în urmă, Cosmin îmi spunea ca un plictisit supărat pe viață îl necăjea cu comentarii aiurea. I-am recomandat să profite de Akismet și blacklist, introducând în acesta din urmă cuvintele pe care nu mai dorea să le vadă niciodată în comentarii. Implicit, Akismet trimite la Spam comentariile ce conțin unul sau mai multe cuvinte din blacklist, dar cu o mică modificare în comment.php din wp-includes, putem face ca aceste comentarii să fie șterse automat, fără a mai fi văzute de administratorul blogului, și fără ca persoana care a comentat să fie notificată. Așadar, dacă doriți să vă scutiți de comentariile inutile, în comment.php, înlocuiți în linia 715, ‘spam‘ cu ‘delete_comment‘. După modificare, codul ar trebui să arate așa:

		if ( wp_blacklist_check($comment_author, $comment_author_email, $comment_author_url, $comment_content, $comment_author_IP, $comment_agent) )
			$approved = 'delete_comment';
	}

Eu introduc în blacklist (Setări » Discuții » Lista neagră a comentariilor) diverse cuvinte pe care le consider că n-au ce căuta într-un comentariu scris de un om normal, precum și nickname-urile „recidiviștilor”, domeniile serviciilor de email temporare, etc.  Iată un exemplu:

blacklist wordpress

Dacă aveți un blog pe CMS-ul WordPress, vă recomand să procedați la fel. Puteți introduce inclusiv adrese de email sau adrese IP. Desigur, înainte de a declara problema rezolvată, accesați blogul de pe alt Internet Browser și trimiteți un comentariu care să conțină minim un cuvânt dintre cele introduse în blacklist, pentru a vă asigura că acesta a fost șters permanent în mod automat și nu a fost trimis în lista cu mesajele spam.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.