Un program util pentru crearea unui stick bootabil de instalare a Mac OS X în Windows

Pentru că avea nevoie de el la facultate, i-am dat surorii mele macbook-ul. Asta se întâmpla în urmă cu trei ani. Zilele trecute, după o săptămână în care s-a plictisit prin depozitele Cargus (cu care, deși pot înțelege lipsa de interes a angajaților pentru a face treabă, nu mai vreau să am de-a face), acesta a reajuns la mine pentru a-l pune puțin la punct. Greu de descris în cuvinte starea în care se afla…

macbook-ul la curatat

În primul rând, un viitor medic de succes, n-am nicio îndoială, a tras cumva concluzia că Mac OS pe MacBook e o porcărie, așa că i-a instalat prima ediție de Windows 7, aia fără SP, în dual boot. Când a văzut că nici Windows 7 nu se comportă cum credea el că o va face, a formatat partiția de 100 GB pe care i-o alocase (pe un HDD de 120GB), și i-a spus surorii mele că laptop-ul e varză, să-și ia altul.

Ulterior am aflat că „defecțiunea” a fost constatată după ce mai mulți dintre ei au încercat, în zadar, să instaleze o aplicație de Windows în OS X. 😐 Un fel de „Operaţia a reuşit, doar pacientul e mort..”

Am profitat de ocazie pentru a scoate din el părul și scamele și praful și firimiturile cu care a avut sora mea grijă să-l hrănească, pentru a-i schimba pasta termică și, fiindcă tot era la ofertă, înlocui hard disk-ul cu un SSD Samsung decent.

Aș fi putut pierde vremea încercând să contopesc ambele partiții, cea rămasă goală după scurtul popas făcut de Windows 7 și cea de sistem, cu OS X, apoi să încerc să descarc OS X prin App Store și să fac un disk bootabil cu Disk Utility, dar am preferat varianta mai simplă: folosind Windows.

TransMac - program pentru creat stick bootabil cu Mac OS X

Am folosit, cum o făceam în vremurile bune, TransMac, singurul care niciodată nu m-a lăsat la greu, unicul dintre cele folosite în același scop și de care nu v-am vorbit deja. M-am gândit să o fac acum, că poate aveți sau veți avea medici în familie, caz în care niciodată nu se știe când veți avea nevoie un program cu care să puteți crea stick-uri bootabile de instalare a Mac OS X, în Windows.

5 Comentarii

    1. Windows se poate instala pe Mac-uri și chiar rulează bine, ai inclusiv drivere puse la dispoziție de Apple. Se poate fie folosind Boot Camp, fie curat. Cu Rufus chiar n-am încercat.

    2. Sa pui OSX pe stick cu rufus,din Windows,nu cred (imi dau cu parerea) ca merge,e cam ciudatel cand vine vorba de orice altceva in afara de al lor ecosistem.

  1. Asta face stik bootabil pentru Mac sau pentru alte pcuri ?
    Am incercat cu mai multe stikuri si nu le vede MacPro in meniul de boot .
    Are alta structura fata de stikul facut cu macbook .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.