System Update, spyware-ul livrat prin Google Play

Dincolo de faptul că naivii care-și instalează în propriile telefoane o aplicație ce se numește System Update sperând la o reală actualizare a sistemului își cam merită soarta, realmente îngrijorător este faptul că un spyware care atrage atenția asupra sa inclusiv prin nume, a „rezistat” timp de trei ani în Google Play, magazinul oficial de aplicații al Android!

system update

Firește, chestia asta nu va da de gândit unuia convins că PC-ul sau telefonul n-au realmente nevoie de o soluție antivirus care să le protejeze, el va insista că cel mai bun antivirus se află între scaun și tastatură și bla, bla, bla.

Nu o singură dată am instalat aplicații și acordat neatent permisiunile solicitate de acestea convins că „Google veghează”, convins că procedura de aprobare a noilor aplicații este una inclusiv mai complicată decât cea de intrare pe porțile raiului. Din exterior așa pare, dar m-am convins cât de mult m-am înșelat imediat după publicarea în Google Play a primei mele aplicații.

Cazul scos la iveală acum de Zscaler nu este singular, ci este doar un exemplu de cât de simplu pot fi eschivate filtrele mai mult sau mai puțin umane cu care Google încearcă să asigure integritatea celui mai mare magazin de aplicații din lume. Mai sunt și altele, să n-aveți nici o îndoială, că nu stă nimeni să le verifice pe toate… (sursa)