Cum se recuperează fișierele șterse, aflate în Recycle Bin

De fiecare dată când ștergem fișiere din calculator apăsând butonul Delete sau opțiunea cu același nume aflată în meniul contextual al acestora, fișierele nu sunt eliminate din computer, ci trimise în Recycle Bin, un fel de coș de reciclare, din care, dacă nu au fost eliminate, le putem recupera mai târziu așa cum vom vedea în continuare; de altfel, însuși mesajul afișat la ștergerea fișierelor, respectiv „Are you sure you want to move this file to the Recycle Bin?” ne indică faptul că fișierele nu vor fi șterse permanent, ci pur și simplu mutate în Recycle Bin.

confirmare trimitere fisiere in Recycle Bin

Dacă la un moment dat ne dăm seama că am șters din computer un fișier de care încă mai aveam nevoie, și doar în cazul în care trimiterea fișierelor în Recycle Bin la eliminare nu a fost dezactivată pentru partiția în care se afla respectivul fișier, putem accesa coșul de reciclare al sistemelor de operare Windows pentru a-l restaura.
Continuarea Cum se recuperează fișierele șterse, aflate în Recycle Bin