Cum se elimina optiunea “Share with” din meniul contextual al folderelor și partițiilor

Opțiunea „Share with” din meniul contextual ne oferă posibilitatea de a permite și altor persoane (ale căror calculatoare sunt conectate la aceeași rețea și grub) accesul spre folderul sau partiția pe care aceasta a fost executată.

Share with in meniul contextual

Bineînțeles că o astfel de funcție nu-și are rostul atunci când computerul nostru nu este conectat la o rețea, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor atunci când vine vorba de computerele personale. Prin urmare, în sistemele personale sau în cele care nu fac parte dintr-o rețea, menținerea opțiunii „Share with” în meniul contextual nu face altceva decât să ne încurce în momentul utilizării acestuia.
Continuarea Cum se elimina optiunea “Share with” din meniul contextual al folderelor și partițiilor

Cum se elimina fila “Previous Versions” din panoul de proprietăți al fișierelor și folderelor

Începem anul vorbind despre un subiect deschis în articolul anterior: Previous Versions. Ei bine, la Previous Versions putem avea acces și din fila cu același nume, afișată în cadrul panoului de proprietăți al fișierelor și folderelor:

Fila Previous Versions

După cum v-am mai spus și în articolul anterior, e inutil să păstrăm scurtături spre caracteristicile Windows pe care nu le folosim și prin urmare, dacă ați dezactivat realizarea punctelor de restaurare ale sistemului de operare, vă recomand să eliminați și fila Previous Versions din panoul de proprietăți, chiar dacă ajungeți rar la acesta.
Continuarea Cum se elimina fila “Previous Versions” din panoul de proprietăți al fișierelor și folderelor

Cum se elimină “Restore previous versions” din meniul contextual al folderelor și fișierelor

Implementată în sistemele de operare Windows începând cu Vista, funcția „Restore previous versions„, după cum însuși numele său o indică, ne permite să restaurăm din backup-ul realizat în cadrul Punctelor de Restaurare o versiune mai veche a fișierului pe care este executată.

Restore previous versions

Deoarece am dezactivat realizarea punctelor de restaurare, „Restore previous versions” nu-și mai are sensul în sistem, așa că am eliminat-o din meniul contextual și, dacă doriți să faceți același lucru, urmați instrucțiunile oferite în continuare.
Continuarea Cum se elimină “Restore previous versions” din meniul contextual al folderelor și fișierelor

Cum se adaugă opțiunea „Curățare disc” în meniul contextual al partițiilor și Hard Disk-urilor

În timp ce folosim programele din calculator fie pentru a modifica poze, naviga pe Internet sau redacta documente, acestea generează fișiere temporare. Aceste fișiere nu mai sunt utile după închiderea programului, altele noi fiind generate pentru fiecare operație. Sunt de părere că toate, absolut toate programele din calculator ar trebui să șteargă automat fișierele temporare pe care le-au creat în timpul execuție, atunci când utilizatorul le închide.

Din păcate, o astfel de funcție încă mai așteaptă implementarea, iar până când aceasta va fi disponibilă singura noastră soluție este să ștergem manual, cu CCleaner sau orice alt program asemănător respectivele fișiere. Eu obișnuiesc să le șterg folosind instrumentul Disk Cleanup (Curățare disc), iar pentru un acces rapid la acesta am adăugat o scurtătură spre el în meniul contextual ale partițiilor, Hard Disk-urilor și dispozitivelor USB de stocare date:

curatare disc meniul contextual

Dacă folosiți Disk Cleanup pentru a curăța sistemul de fișierele temporare generate în timpul folosirii aplicațiilor sau în urma instalării actualizărilor și doriți să adăugați în meniul contextual al dispozitivelor de stocare opțiunea „Curățare disc”, urmați indicațiile oferite în continuare.
Continuarea Cum se adaugă opțiunea „Curățare disc” în meniul contextual al partițiilor și Hard Disk-urilor

Cum se configurează Windows pentru afișarea unui mesaj personalizat la pornirea calculatorului

Sistemele de operare Windows XP, Windows Vista și Windows 7 permit afișarea unui mesaj personalizat la pornirea calculatorului, obligând persoana aflată în fața acestuia să confirme citirea sa înainte de a putea utiliza computerul. Acest mesaj, în opinia mea activat inutil în sistemele personale, poate fi de ajutor administratorilor de sisteme pentru a informa angajații companiei cu privire la modul în care trebuie utilizat respectivul sistem, sau procedurile ce trebuiesc urmate în cazul în care apar probleme tehnice.

mesaj personalizat windows

De exemplu, în cazul sistemelor folosite în cadrul unei companii, putem afișa mesaje temporare de avertizare precum „A nu se folosi fără acordul administratorului de sisteme”, „Acest PC nu are acces la Internet”, „Înainte de folosirea acestui computer cereți administratorului de sisteme să vă ofere acces la domeniu” sau „Dacă sunt raportate erori, contactați departamentul IT apelând numărul XXX XXX XXX”, șamd.
Continuarea Cum se configurează Windows pentru afișarea unui mesaj personalizat la pornirea calculatorului

Cum se adaugă Recycle Bin în meniul Start

Chiar dacă în acest scop a fost conceput, nu-mi place să am chestii pe desktop și prin urmare dezactivez inclusiv scurtăturile spre Recycle Bin, Computer, șamd. Totuși, uneori se întâmplă să trebuiască să accesez coșul de gunoi al Windows „și-mi vine peste mână” să nu-l am la dispoziție în meniul Start; dacă ați încercat, cu siguranță ați observat și voi că acesta nu poate fi localizat cu ajutorul casetei de căutare:

Recycle Bin in Meniul Start

Pentru a-l face disponibil în meniul Start, Recycle Bin trebuie adăugat mai întâi, iar în rândurile de mai jos vă voi arăta cum puteți face acest lucru, pentru a-l avea la îndemână permanent.
Continuarea Cum se adaugă Recycle Bin în meniul Start