Tastatură (layout) romanian programmers în Mac OS X

În Windows m-am obișnuit să scriu cu diacritice având aranjamentul de caractere Romanian Programmers activat pe o tastatură QWERTY. Cum în OS X acesta nu este oferit oficial, am căutat și în cele din urmă am găsit câteva metode rapide de a-l implementa; am optat pentru cea mai recentă, respectiv cea oferită de SaltwaterC pe GitHub.

romanian programmers

Instalarea e simplă și se rezumă la executarea în Terminal a unei comenzi, urmată de activarea sa în System Preferences » Language & Text » Input Sources.

Instalarea layout-ului Romania programmers în OS X

Pentru instalarea layout-ului deschideți Terminal și executați în acesta următoarea comandă.

curl --silent --location --max-redirs 10 https://raw.githubusercontent.com/SaltwaterC/romanian-programmers-mac/master/install.sh --output "/tmp/rpm-install.sh" && bash "/tmp/rpm-install.sh" && rm -f "/tmp/rpm-install.sh"

Vi se va cere să autorizați instalarea introducând parola contului avut în OS X, iar după instalare e necesar un log out și respectiv un login pentru afișarea noului layout.

Pentru activare, accesați System Preferences » Language & Text » Input Sources » Others și activați layout-ul Romanian – Programmers.

Others Romanian Programmers

Înainte de a-l putea folosi mai trebuie doar să-l selectați ca predeterminat.

activare layout romanian programmers

5 Comentarii

  1. Salut,

    Mai nou, adică de ceva ani, iPad Pro vine cu tastatura cover. Se poate instala la fel Romanian Programmers Keyboard şi pe ipad Pro?

    Merci anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.