Tema Metro (DIY) pentru Windows 7

Sistemul de operare îmi place să fie rapid, stabil și elegant. Dacă îndeplinește aceste trei criterii, nemaipomenit. Dacă nu le îndeplinește, fac tot posibilul pentru a-l aduce pe calea cea bună, iar dovezi aveți destule, inclusiv una foarte recentă, la care se mai adaugă și cea de față.

Tema Metro DIY pentru Windows 7

Ceea ce vedeți mai sus este Windows 7 Professional, personalizat manual (DIY) cu ajutorul unui pachet de iconițe, a temei Shine, a două skin-uri pentru VLC și AIMP3, dar și a Windows 7 Start Button Changer. Aspectul seamănă cu cel al interfeței grafice Metro, dar e pură coincidență, intenția mea fiind să obțin un mediu de lucru plăcut și cât se poate de simplu.

Dacă vă place ceea ce vedeți mai sus și vreți să obțineți un rezultat asemănător, iată care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgeți:

Partea interesantă doar acum vine! Iconițele va trebui să le setați manual pentru fiecare folder și program în parte, iar asta deoarece nu există o aplicație care să le înlocuiască automat pe toate. Chiar dacă este mai costisitoare, eu prefer această metodă deoarece nu implică instalarea unor aplicații sau framework-uri auxiliare, ceea ce evită îngreunarea sistemului de operare și apariția erorilor provocate de eventualele conflicte, foarte comune în cazul utilizării pachetelor de personalizare.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.