Tema ARC pentru Windows 10: cum se instalează

Tema ARC, dezvoltată inițial doar pentru distribuțiile Linux Antergos și Ubuntu, a fost adaptată la Windows 10 de @Neiio, un maestru al particularizării sistemelor de operare Windows. ARC este, incontestabil, de departe cea mai elegantă și completă temă pentru Windows din toate timpurile.

Este disponibilă în 7 versiuni diferite, fiecare dintre acestea inspirate mai mult sau mai puțin din pachetele originale, asigurând un grad ridicat de particularizare prin includerea în kitul de instalare a tuturor elementelor grafice uzuale, de la pictograme de sistem la butoane și ferestre.

Deși niciuna dintre variantele disponibile nu pot fi obținute și/sau instalate prin căile și metodele oficiale, cu instrumentele și indicațiile adecvate oricine le va activa și utiliza cu minimum de efort.

Instalarea temei ARC în Windows 10 Anniversary Update

Înainte de toate va trebui să descărcați și instalați versiunea aplicației UxStyle pentru Windows 10, ultima din listă, cea care, conform autorilor, a fost dezvoltată special pentru Windows 10 Technical Preview. După ce ați instalat patch-ul, închideți pur și simplu aplicația.

uxstyle patch

Achiziționați tema ARC, descărcați arhiva ce o conține și extrageți-i conținutul într-un folder nou (pentru a vă fi mai ușor să localizați toate fișierele ce o includ). Extrageți și arhiva arc.zip, accesați folderul ANNIVERSARY UPDATE (Latest), selectați toate fișierele din acesta și copiați-le în clipboard:

ARC Anniversary Update

Accesați cu Windows Explorer locația C: » Windows » Resources » Themes și lipiți fișierele copiate.

Pentru activarea oricăreia dintre variantele temei, dați dublu-click pe cea dorită. Pentru a ascunde panoul de previzualizare, apăsați combinația de taste Alt+Shift+P.

screen-shot-10-11-16-at-01-45-am

Descărcați arhiva OldNewExplorer și extrageți- i conținutul în partiția C:, de preferat într-un folder de care să vă amintiți și pe care să nu-l ștergeți mai târziu. Lansați aplicația cu același nume, configurați-o după cum poate fi observat în screenshot-ul inferior, apoi apăsați butonul Install.

OldNewExplorer

Închideți aplicația OldNewExplorer și reporniți computerul pentru aplicarea tuturor modificărilor aduse sistemului. Dacă ați parcurs cu atenție fiecare etapă descrisă mai sus, rezultatul ar trebui să fie pe măsura așteptărilor.

Am lăsat link-ul spre tema ARC la final deoarece e important ca înainte de a efectua modificări să creați o imagine de sistem, sau cel puțin un punct de restaurare, pentru a-l putea restaura în cazul apariției unor erori critice.

14 Comentarii

  1. Îmi cer scuze pentru off-topic, dar dacă au mai comentat și alții și au fost ajutați, îmi asum. Am adresat un e-mail cu o mare (și un pic urgentă) rugăminte, unde am fost mai explicit. Poate aveți timp să vă uitați vă rog. Se poate șterge după ce ați văzut acest comentariu! Mulțumesc anticipat!

  2. Am trimis din nou e-mailul pe adresa dvs. de gmail :) Sper că e în regulă acum și mulțumesc încă o dată anticipat!

    1. Așa este, din păcate. Observ că pe site încă e disponibil pachetul ce le include pe toate și costă 10$. Sunt vreo 30 de teme, deci prețul nu-i exagerat.

  3. Da…Probabil fica-sa a fost deranjata de ultimele comentarii si de aceea a inchis zona de comentarii si cea de achizitionare a temei…pacat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.