O are prea mare, prea mică, sau prea ridicată?

Oricum ai da-o, nu doar mărimea contează. În anumite circumstanțe contează foarte mult și cât e de ridicată. Evident, despre ce altceva aș putea vorbi decât despre temperatura procesorului din sistemul Hackintosh și care, după cum puteți vedea cu ochișorii voștri, e destul de mare. Sau, mă rog, ridicată; asta în funcție de cum preferați…

temperatura procesorului

Pastă termică super-mega-hiper specială n-am folosit, că am uitat să comand atunci când am comandat componentele, și am uitat încă o dată alaltăieri, când am mai comandat încă un modul de 4 GB de memorie RAM. Mai mult, n-am instalat nici un cooler special, ci pe cel care venea în cutia procesorului, cu pastila proprie.

Bine, temperatura asta o înregistrează procesorul doar atunci când îl solicit ceva mai mult decât îi place lui, la randarea cu Sony Vegas ori Premiere Pro; de altfel, acțiuni pe care le realizez foarte des în ultima vreme. Chiar și așa, sunt convins că nu va lua foc și nici nu va crăpa, că nu sunt inginerii de la Intel chiar atât de proști să furnizeze un cooler care să nu facă față în astfel de cazuri, și nici cei de la Gigabyte atât de bătuți în cap încât să nu doteze placa de bază cu protecții pentru a preveni daune ireversibile. Am, sau n-am dreptate?!?

3 Comentarii

  1. Care este diferența dintre o autostradă ? E mai lungă decât lată !
    Deci… nici mare, nici micăƒ, nici ridicatăƒ, ci… prea lungă !!

  2. Si eu am coolerul de la Intel pe procesorul tot de la ei.Totusi nu as risca aidoma tie sa-l tin la o asemenea temperatura ridicata pentru mult timp.Chiar de am procesorul mai bun putin nu vreau sa risc.Nu vreau sa gresesc dar procesorul pe care-l detii nu i-ai facut overclock.Iata un link la ceva asemantor postarii tale:https://www.overclock.net/t/1446483/new-i3-4340-build-running-a-little-hot.
    Acum te intreb ce faci in cazul in care-i faci overclock-ul si sigur vei depasii cei 90 grade Celsius?

    1. Overclock nu-i fac; n-am motive. Procesorul se comportă foarte bine pe OS X și n-am nimic de obiectat din acest punct de vedere. Tot ce vreau e să reziste până când voi face următoarea comandă, când voi cumpăra un cooler mai bun și pastă de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.