Am terminat despachetatul (noul birou)

Operațiunea „Mutarea”, începută sâmbătă și încheiată parțial astăzi, a durat destul de mult fiindcă mi-am distras atenția cu tot felul de lucruri pamântești, că știți cum e: nu ne-am văzut de mult și-n plus m-au mai și ajutat cu descărcatul lucrurilor, altfel n-aș fi terminat nici astăzi.

biroul

Noul birou arată după cum poate fi observat mai sus. Am spațiu suficient pentru a-mi tine florile și lucrurile aproape, pentru a dansa un vals, sau pentru a-mi permite aroganța de a lucra în aceeași încăpere cu un televizor pe care oricum nu-l voi porni niciodată.

Birou (piesa de mobilier) l-am cumpărat de pe OLX cu 100 de lei și e cum îmi doream (170x75x70) pentru a nu îngrămădi tastatura, monitorul, boxele, mouse-ul, veioza, microfonul pentru podcasting și celelalte lucruri pe el.

desk

Deși apartamentul e cu vedere spre o stradă destul de circulată, zgomotul e uniform (white noise) și nu mă deranjează sau îmi distrage atenția, ci din contră, parcă mă concentrez mai bine cu el pe fundal. Deși am învățat să conviețuiesc cu ei, nu mi-e deloc dor de copiii care se jucau în parcarea din dreptul geamului garsonierei în care locuiam în Sibiu.

Deși locuiesc la jumătatea unui bloc cu 10 etaje, vecini știu că avem doar fiindcă aud uneori liftul în mișcare, altfel aș crede că sunt singurul locatar. În 4 zile n-am auzit pe nimeni și am avut grijă ca nici ei să nu ne audă pe noi.

Internetul „vine” astăzi, undeva după orele 15, routerul pentru alegerea căruia vă ceream ajutorul ajunge în jurul orei 12. Până la urmă, după ce am parcurs zeci de review-uri, am ales Archer-ul pe care l-am prins și la preț bun (250 lei) și de care sper să nu fiu nevoit să-l schimb.

Îmi lipsește, însă, aerul curat din Sibiu și apa de la robinet. Îmi lipsește răcoarea de acolo, căldura de aici e epuizantă deși țin geamurile deschise și se formează un curent care mi-ar permite să montez câteva eoliene prin casă.

Mă încântă copacii de pe lângă blog și-mi ușurează cumpărăturile măcelăria și Mega Image-ul aflate la 1 minut distanță de scara blocului. Am chiar și un aprozar între ele! Parcul e la 5 minute de mers pe jos, tramvaiul și autobuzele la 3, iar Afi Palace la 10 minute de mers cu tramvaiul.

Trag astfel concluzia că, deși sunt leneș din cale afară, m-am născut pentru a trăi într-un oraș mare, aglomerat, în liniște, și în sfârșit mi-am găsit locul. Știți cum e: moldoveanului născut în ardeal, dintre toate orașele din România, i se potrivește cel mai bine Bucureștiul.

17 Comentarii

  1. Într-o postare cândva, era o poză cu un laptop Samsung (mă interesa modelul…) Ai trecut pe Asus sau nu era al tău?
   Lângă telefon se vede un colţ de tastatură, aia de la ce-i? : )

  2. Exact la acela Ultra… mă refeream:)
   Merge badea Ion la raionul de calculatoare: – Aş dori un… – Da, avem. De care doriţi: Netbook, Ultrabook, Chromebook, Notebook, Laptop, Hybrid…….? – Nu, nu, aş dori doar un simplu calculator. – Nu avem pe stoc. :))

   Ca tastatură eu prefer cele Ultraslim (ex. Perixx PERIBOARD-411) Mai uşor pentru încheietura mâinii.

 1. Ma bucur pentru voi ! In curand in locul tv-ui antic va aparea leaganul ptr bebe ! :-))
  Lipseste tapetul inflorat si ghiveciul galben la dreapta ta.

  1. Când am scris eu articolul încă nu sosise, a mai trecut o oră până să ajungă. Eu te-am întrebat deoarece am dedus că ai avut vreo problemă cu Archer-ul și cum am zis în articol că nu vreau să-l schimb, am crezut că-i prevezi un viitor nefericit. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.