Text prea mic în versiunea Putty pentru Ubuntu

Textul afișat în Putty e deranjant de mic și mă surprinde că dezvoltatorul nu a remarcat și remediat această problemă. E stupid să constați că l-ai instalat și ai nevoie de lupă pentru a dibui textul afișat.

Vorbesc de versiunea pentru Ubuntu, cea disponibilă în magazinul oficial de aplicații. Probabil că pe monitorul unui laptop altfel se vede, dar pe al meu serios că-mi trebuie lupă pentru a citi textul de la mai mult de 10 cm distanță.

Putty: text minuscul

Partea amuzantă e că poți face textul mai mare, însă pentru fiecare conexiune în parte. Pentru asta, de fiecare dată când adaugi un server nou în listă, înainte de a-l salva, trebuie să dai click pe Fonts și să selectezi fiecare font în parte.

Pentru conexiunile deja configurate, dai click pe acestea, apeși Load, apoi alegi fontul dorit.

schimbare font

După care salvezi iar. Altă posibilitate de a dispune de un text la dimensiuni decente nu există.

text ok

Pentru a obține rezultatul vizibil în ultimul screenshot, am trecut prin vreo 5 forumuri, la discuții cu o vechime de cel puțin 4 ani (exemplu), asta ca să vă dați seama că timp pentru remedierea problemei a fost suficient, nu-i vorbă de-asta. Dar mă bucur că măcar există o metodă; frustrantă, dar există.

2 Comentarii

  1. Inteleg ca pentru Windows este necesar asa ceva dar pentru Linux? Ce functii in plus iti aduce puTTY comparativ cu clasicul Terminal si comanda ssh?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.