The @Neiio tribute

Deși mi-a mai trecut, până nu demult eram printre primi care-și particularizau sistemul de operare proaspăt instalat. Dintre toate pachetele de teme instalate vreodată, dezvoltasem o mare pasiune pentru cele create de Jamie Green, @neiio pe DeviantArt, iar multe dintre acestea chiar vi le-am recomandat și vouă aici pe blog.

arc-neiio

Observ acum, cu tristețe, că mulți n-au știut să-i aprecieze munca nici când trăia, nici acum, după ce s-a stins. Polemica e servită de faptul că imediat după ce Mallory, fiica acestuia, i-a anunțat decesul, toate creațiile sale au fost retrase de la free download și puse la vânzare, iar banii obținuți astfel vor fi folosiți pentru a-i sprijini familia în aceste momente deloc ușoare.

În condițiile în care cele mai complexe proiecte ale sale, cum ar fi ARC sau The G.O.A.T. Project, pentru a da două exemple de teme la care s-a muncit mult, costă 200 de puncte acum, adică  10 lei, mi se pare stupid și josnic să postezi comentarii de genul acestora:

screen-shot-10-09-16-at-04-49-pm

screen-shot-10-09-16-at-04-51-pm

Nu vorbim de sute de dolari, ci de doar 2,50, o sumă mică inclusiv pentru Zimbabwe. Dacă e etic sau nu, din partea familiei, să solicite sau accepte un astfel de sprijin financiar, e o chestiune cu care prefer să nu-mi pierd timpul. Oricum, când nu te obligă nimeni să cumperi ceva, a fi om e gratuit.

Mi-au plăcut enorm temele ARC și Fetch și, chiar dacă le-am descărcat gratuit cu câteva zile în urmă pentru a vi le prezenta, astăzi le-am cumpărat ca un simplu gest de solidaritate cu familia unui om pe care, deși nu l-am cunoscut niciodată, l-am apreciat enorm. Acesta e tributul meu. R.I.P. Jamie!

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.