Țigara electronică este, într-adevăr, nocivă…

Au trecut mai bine de doi ani de când am schimbat țigările clasice cu cele electronice. În tot acest timp am fost cel puțin săptămânal avertizat că „vapatul” este cu mult mai nociv decât fumatul, dar n-am vrut să accept asta până alaltăieri. Acum nu mai am încotro!

cloupor kayfun 4

Am devenit miop! Dacă atunci când fumam luam musai o pauză de țigară la fiecare oră de văzut monitorul de la 60 de cm distanță, acum îmi scot ochii din el mult mai rar. Astfel am devenit, începând de aseară, nefericitul posesor al unor „înaintași” meniți să îmi corecteze dioptriile de -0.25, de care trag speranțe să scap înainte de pensionare.

Simptomele care îmi dădeau de înțeles că ceva nu este în regulă au început să apară pe la începutul lunii trecute: cititul subtitrărilor devenea tot mai complicat de la mai mult de 1,5 m distanță de TV (80 cm), ochii îmi lăcrimau și mă usturau, etc.

ochelarii

Deși lentilele alese, cele mai indicate pentru activitatea mea conform oftalmologului care mi le-a recomandat), m-au costat o mică avere, au meritat fiecare bănuț! Și nici nu se aburesc atunci când pufăi chiar sub ele precum o locomotivă pe abur…

13 Comentarii

 1. Daca vapai si tu LI , pe un griffin ceva nu mai era asa grav….trebuia sa mai iei cate o pauza sa mai deschizi geamul de la prea mult abur,sau se aburea monitorul ai trebuia sters:))

  1. Da, este ridicat de la poștă, urmează să ajungă la mine mâine. Mulțumiri încă o dată.

 2. eu am doua saptamani de cand am inceput sa fumez tigari electronice din alea cu lichid si am de 12% nicotina dar ce am simtit eu este ca dupa ce fumez parca mi se usuca gura si peste noapte mie mai sete ca de obicei …nu stiu ce draq sa fac sa le las sau nu?

  1. E normal la început. Hidratează-te! De preferat ar fi să mesteci gumă, că nici fumatul, nici vapatul nu sunt bune.

 3. Citeam cu mult inainte ce anume cumparai si la ce pret cu si pentru tigarea electronica.In tot acel timp am incercat si eu o singura varianta de pufait electronic,ceva ieftin.Nu am fost multumit de calitatea acestora,vezi nivelul nicotinei,si durata de fumarit.Apoi am fumat alte tigari dar putin diferite.De doua luni de zile cumpar tutun si tuburi ca sa-mi fac eu singur tigaretele.Am inceput cu tutun scum si bun la 135 gr/punga.Apoi am luat 1 kg. de tutun mai ieftin si de o calitate mai slaba.Compensez gustul acela de tigari Carpati cu filtrul mentolat Korona.
  Recunosc ca m-am pacalit cu calitatea tutunului la 1 kg/punga.Mai am 500 gr apoi cumpar mai putin,mai scup dar mai bun la gust.Nu e o recomandare a ceea ce ai de facut ci doar o expunere a ce am facut eu.
  P.S.:Nu te inteleg cum ai ramas hotarat sa pufai electronic pe cand au aparut atat de multe si bine demonstrate studii cat sunt mai/de nocive acestea electronice.

  1. Dacă n-aș cunoaște interesele în joc, aș crede fiecare studiu în parte. Sunt conștient că „vapatul” nu este inofenziv, dar încă nu m-a convins nimeni că e mai nociv decât fumatul. În plus, mă simt mult mai bine de când nu mai fumez, analizele au ieșit OK, hainele nu-mi mai put.

  2. subscriu !…. mai nociva electronica decat…..tigarica! si eu prefer sa rulez o otravioara, doua in pauze; fumez mai putin, filtru slim, tutun mai putin tigara mai scurta! La varsta mea…slabe sanse sa ma mai las de fumat; voi, cei tineri, mai aveti o sansa sa renuntati. Lasati-va de fumat…de orice fel !
   O zi frumoasa !

 4. Eu port ochelari din clasa a V-a,cand nu se inventase calculatorul la noi in tara(ca sa zic asa). Bineinteles ca are si monitorul „aportul” său la slabirea vederii dar inainte de toate ce-ar fi sa mai adaugam ,becurile economice de la serviciu,de acasa, bașca trecerea anilor . Oricum sper sa scapi de ei curand . Eu m-am obisnuit cu ei, sunt parte din corpul meu uneori, cand mai adorm cu ei la ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.