Țigara electronică e mai nocivă… (+18)

Până și un unchi care locuiește și-a locuit toată viața în vârful muntelui știe mai bine și e sigur că țigara electronică e mult mai nocivă decât „ailaltă”, astfel că am auzit această afirmație de atâtea ori încât am deja răspunsuri gata pregătite, iar densitatea de sfătuitori bine intenționați a crescut odată cu schimbarea instrumentului.

cloupor kayfun 4

Dacă atomizorul Kayfun Lite montat pe Nemesis li se părea ciudat, Kayfun 4 cu muștiucul roșu montat pe un Cloupor mini 30 îi provoacă și mai mult la datul cu părerea. La primele discuții de genul făceam greșeala și începeam să-mi expun argumentele, dar după ce am observat că discuția continuă de fiecare dată pe modelul „ba eu o am mai mare”, am schimbat placa.

Mai nou, fumătorilor care mă abordează cu: „Aia e mai periculoasă decât țigaretele normale!”, le dau, în funcție de conjunctură, unul dintre următoarele răspunsuri:

  • Da, știu! (răspunsul cel mai bun pentru a încheia discuția încă de la început; se repetă după fiecare argument nou venit din partea interlocutorului).
  • Măcar îmi miroase respirația a zmeură! (răspunsul sadic, nivelul 1).
  • Cum logodnica mea nu suportă fumul de țigară, n-am vrut să o deranjez cu viciul meu! (bun pentru a închide discuția când interlocutorul e cu însoțitoare).
  • Nu mă pot lăsa de fumat și cu banii economisiți astfel îmi plătesc ratele! (răspunsul omului umil și sărac, bun pentru închis discuția fără loc de replică).
  • Acum doi ani, în primăvară, începusem să tușesc dimineața, să respir mai greu, aveam ca un râcâit, și oboseam foarte repede. Am zis să încerc și electronica și de atunci mă simt mult mai bine! (e răspunsul sadic nivelul 2; toți fumătorii tușesc dimineața, respiră mai greu și obosesc repede).
  • Da, dar îi deranjează pe ceilalți mult mai puțin. (răspunsul sadic nivelul 3).
  • Prefer să trag din ceva inventat în ultimii 200 de ani… (K.O.).

Referitor la Kayfun 4 și Cloupor mini, după o lună de utilizare vă pot spune că sunt mulțumit de upgrade-ul făcut. În primul rând nu mai umblu cu șurubelnița după mine, noul Kayfun încărcându-se foarte ușor cu lichid, iar acumulatorul 18650 (2900 mAh) asigură două zile de vapat, dublu față de modul mecanic. Pe lângă asta, aroma și th-ul sunt constante, nu se pierd pe parcusul zilei cum se întâmplă la cel mecanic utilizat fără kick.

cloupor mini kayfun 4

I-am luat Cloupor-ului și o husă neagră de silicon pentru a-l proteja de eventualele căzături și zgârieturi, dar, din fericire, până în momentul de față a servit doar de decor.

Cutia conținea un cablu USB mini pentru încărcare, 4 magneți de rezervă (sistemul de închidere a capacului lateral este pe bază de magneți), trei șuruburi „pin” și un săculeț negru de catifea, pentru transport și păstrare. Ce nu-mi place la ansamblul Kayfun 4 + Cloupor mini e că arată foarte anapoda împreună, mi-ar fi plăcut ceva în genul lui Kanger SUBOX Mini dar și de o bună calitate.

2 Comentarii

  1. vreau sa-mi iau o tigara electronica modesta, nu prea scumpa. Am buget 500-600 de lei. Ce-mi recomanzi? 😀 😀

    1. Ți-aș recomanda Kayfun 4 + Cloupor mini 30, logic, dar cum nu-ți vor ajunge banii, îți recomand Kayfun 4 clona EhPro + Cloupor mini 30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.