În cât timp îți primești înapoi banii pentru comanda anulată pe AliExpress

Deși aveam de mult această curiozitate, n-am anulat comanda plasată pe AliExpress pentru a afla răspunsul, ci dintr-un motiv mult mai simplu: găsisem a doua zi, la cineva din București, produsul pe care îl comandasem, la un preț chiar mai bun. Am reușit totodată și performanța de a anula comanda înainte ca vânzătorul să pregătească și expedieze coletul.

produsul comandat

Însă AliExpress apucase să tragă banii din cont, mai precis suma de 295.95 lei, cea vizibilă în extrasul de cont de mai jos.

plata aliexpress

Șapte zile mai târziu, niciuna mai devreme sau mai târziu, suma a revenit, ușor ciuntită, în cont. Am pierdut, din câte se pare, aproximativ 20 de lei cu această manevră.

banii returnati pe card

Mi-am asumat asta încă din momentul anulării comenzii, iar calculele încă mi-au ieșit pe plus, iar asta fără să mai pun la socoteală că n-a mai trebuit să aștept cu inima cât un purice să-mi sosească produsul fragil tocmai din China.

Habar n-am cum ar fi stat lucrurile dacă vânzătorul ar fi apucat să trimită coletul și nici n-aș fi aflat, că nu sunt atât de nesimțit încât să anulez comenzi expediate, dar îmi imaginez că în astfel de situații returnarea banilor durează, și pe bună dreptate, mult mai mult.

5 Comentarii

  1. Depinde de vreo doi factori treaba asta. Cand faci solicitarea si mai ales moneda cardului cu care ai platit. Eu am platit euro, am constatat c-am gresit cantitatea (voiam 3 si comandasem 3×5) si am solicitat anulare. Banii erau doar blocati pe card si astfel dupa vreo cateva zile mi-a venit inapoi suma completa.
    S-ar putea ca o parte dim banii pierduti in cazul tau sa vina si din diferenta de curs.

    1. Salut, asta patesc eu cu cei de la emag si nu stiu ce pot face ca sa primesc banii inapoi ca banii sunt blocati pe card urmat de mesajul acesta „Pentru validarea cardului suma de 1 leu va fi retinuta temporar.
      Nu iti face griji, suma va fi deblocata dupa verificarea cardului” cum il pot debloca?

Lasă un răspuns

*