Topul aplicațiilor și jocurilor Android cu cel mai mare consum de memorie RAM, baterie și trafic de date mobile

AVG, compania cehă renumită pentru soluțiile sale de securitate gratuite, a prezentat de curând un raport despre aplicațiile pentru Android cu cel mai ridicat consum de date mobile, memorie RAM și baterie. Raportul este rezultatul unei analize exhaustive, efectuate pe durata ultimului trimestru al anului 2014, pentru a determina repercusiunile aplicațiilor asupra performanței dispozitivelor în care au fost instalate și utilizate.

aplicatiile android consum ridicat baterie

După cum am spus și în urmă cu două luni, când v-am vorbit despre setările ce pot fi realizate în smartphone-urile și tabletele cu Android în scopul prelungirii duratei de viață a bateriei, chiar dacă și acestea participă la epuizarea energiei, luminozitatea ecranului și datele mobile, acestea nu sunt singurele care scurtează autonomia dispozitivului.

Consumul de energie este în primul rând determinat de consumul de resurse al aplicațiilor ce rulează în dispozitiv. Cu alte cuvinte, cu cât mai mult va acapara aplicația resursele CPU, GPU și RAM ale dispozitivului, cu atât mai mult va fi redusă autonomia acestuia.

Aplicațiile care încetinesc cel mai mult smartphone-urile

Conform raportului prezentat de AVG, Facebook, Spotify Music, Instagram, Path, Amazon, Samsung WatchON, BlackBerry Messenger, Line, 8 Ball Pool și Daily Mail, au cel mai important impact asupra performanțelor smartphphone-urile.

aplicatiile care afecteaza performanta smartphoneurilor cu android

Aplicațiile care consumă cel mai mult bateria

Topul celor mai mari consumatoare de baterie care pornesc odată cu smartphone-ul începe cu Beaming Service și continuă cu Security Policy Updates, Facebook, Waze, Vault-Hide, Path, Candy Camera, magicApp, Al-Moazin Lite și WatsApp Messenger.

aplicatiile android care consuma cel mai mult bateria smartphoneului

Topul aplicațiilor cu cel mai mare consum de baterie care nu pornesc automat, ci doar la comanda utilizatorului, are în prima poziție aplicația Samsung WatchON și este completat de OLX Free Classifieds, Telstra, Spotify Mysic, Amazon, Retrica, Truecaller, Line, Amazon Kinfle și Walmart.

aplicatiile care consuma cel mai mult bateria dar nu pornesc automat

Aplicațiile care necesită cel mai mult spațiu de stocare

Tango ocupă prima poziție. Este urmat de Daily Mail Online, Facebook, Spotify Music, Line Camera, Instagram, Chrome, SoundCloud, Ball Pool și Vine.

aplicatiile care consuma cel mai mult spatiu de stocare

Aplicațiile cu cel mai ridicat consum de date

Cel mai mare consum de date îl au Daily Mail Online, Tumblr, Facebook, Instagram, Spotify Music, Yahoo! JAPAN, Apple Daily App, Yahoo Weather, Naver și Netflix.

aplicatiile cu cel mai mare consum de date

Jocurile cu cel mai mare impact asupra performanței smartphone-ului

Primul loc în topul jocurilor pentru Android care afectează cel mai mult performanța smartphone-ului este rezervat de Hay Day. Lista este completată de Line Let’s Get Rich, Boom Beach, Candy Crush Saga, Farm Heroes Saga, The Simpsons, Cookie Jam, Candy Crush Soda Saga, Deer Hunter 2014 și Pet Rescue Saga.

jocurile care afecteaza cel mai mult perfomanta smartphoneului

Jocurile care consumă cea mai multa baterie

Clasamentul începe cu Candy Crush Soda Saga și continuă cu Candy Crush Saga, Pet Rescue Saga, Clash of Clans, Farm Heroes Saga, Cookie Jam, Boom Beach, Buble Witch 2 Saga, Solitaire și Pou.

jocurile care consuma cel mai mult bateria spartphoneului`

Raportul integral în puteți găsi aici și cuprinde și alte informații interesante, cum ar fi topul celor mai utilizate aplicații, topul celor mai utile instrumente, topul celor mai utilizate aplicații ale rețelelor de socializare șamd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.