Transfer de fișiere și link-uri de la PC la smartphone, trimitere de SMS-uri și notificări integrate cu Pushbullet

Pushbullet, o nouă alternativă pentru SnapPea, AirDroid și Filedrop, vine în întâmpinarea utilizatorilor săi cu clienți pentru iOS și Android și extensii pentru Firefox și Chrome. Aceasta permite, printre altele, afișarea notificărilor, trimiterea de mesaje SMS direct din browserul instalat în computer, transferul de fișiere, notițe și link-uri.

notificare android in pc

Conexiunea între extensia instalata în browser și aplicația din smartphone se realizează pe baza contului Google, autorizarea accesului spre acesta fiind necesară și solicitată în cadrul procedurii de configurare inițiale.

Pushbullet permite interacționarea cu mai multe smarpthone-uri simultan, oferind în cadrul extensiei o listă cu cele care au fost conectate la contul configurat în timpul instalării sale.

dispozitive

Trimiterea de mesaje SMS, notificări, fișiere și link-uri sunt acțiuni simplificate cu nu se poate mai mult și se realizează prin simpla accesare a funcției corespondente, sau prin apăsarea butonului dedicat. De exemplu, pentru trimiterea unui mesaj SMS este suficient să accesați fila cu același nume, să selectați dispozitivul pe care doriți să-l utilizați, să selectați contactul spre care va fi trimis mesajul SMS (caseta dispune și de funcția de căutare), să introduceți mesajul și să apăsați butonul de trimitere.

trimitere sms prin pushbullet

Iar dacă acum veți spune că extensia devine inutilă în momentul în care închideți browserul în care a fost configurată, va trebui să vă contrazic. După cum veți vedea, în panoul de configurare a extensiei dispunem de o casetă care, dacă este activată, va permite funcționarea sistemului de notificare în fundal, chiar și atunci când browserul nu rulează.

browser inchis

Având în vedere că foloseam AirDroid doar pentru funcționalitățile disponibile și în Pushbullet, am renunțat de mai bine de o săptămână la primul deoarece mi se pare mult prea complex pentru ce aveam eu nevoie și, în opinia mea, mult mai rigid și greoi.

Dacă vreți să vă lămuriți despre ce este vorba vă invit să instalați extensia pentru Firefox sau Chrome, precum și clientul pentru iOS sau Android, în funcție de martphone-ul de care dispuneți și de browserul instalat în computer.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.