Cum se transferă fișiere prin Wi-Fi (wireless) de pe telefon pe PC sau alt dispozitiv conectat la aceeași rețea

Ne-am obișnuit să citim și dormim pe muzică de relaxare, singura care acoperă în mod plăcut zgomotele ambientale, care, astfel, nu ne mai distrag atenția (am descărcat de pe YouTube și transferat în telefoane una dintre miile de piste audio de nouă ore și le redăm de pe acestea, conectate cu ajutorul receptorului Bluetooth la vechile boxe).

adaptor bluetooth

Trebuia să vă spun toate astea pentru a înțelege de ce, aflându-ne în drum spre locația în care aveam să ne petrecem concediul, Oana mi-a cerut să-i transfer pe telefonul proaspăt actualizat „melodia aia de dormit”.

Prima dată am încercat transferul prin Bluetooth, dar am renunțat văzând că e nevoie de câteva ore pentru finalizarea operației. Așa am ajuns la WiFi File Transfer Pro, o aplicație pentru Android care permite transferul prin Wi-Fi a oricărui tip de fișiere.

Aplicația este disponibilă în două versiuni, una gratuită, ce limitează transferurile la fișiere cu o dimensiune de cel mult 5 MB, și o alta comercială, nerestricționată, ce costă doar 4.5 lei.

Pentru ca aplicația să funcționeze, telefonul gazdă trebuie să comunice prin aceeași rețea cu telefoanele, calculatoarele sau celelalte dispozitive dotate cu un browser web. Acest lucru se poate efectua fie prin propria rețea wireless de domiciliu sau birou, fie printr-un hostspot creat direct din telefonul în care a fost instalată aplicația, și conectarea celorlalte la acesta.

După conectarea la aceeași rețea, se apasă butonul Start și se urmează instrucțiunile pentru efectuarea transferului. Tot ce aveți de făcut e să tastați în bara de adrese a browserului din celelalte dispozitive adresa IP și portul deschis de aplicație, apoi să descărcați de acolo, ca și cum de un site de download ar fi vorba, toate fișierele de care aveți nevoie.

wifi file transfer pro

Un plus al aplicației îl reprezintă galeria media, locul din care putem explora, reda și/sau descărca tot conținutul multimedia al telefonului gazdă.

Dezamăgitoare este, însă, lipsa unei interfețe responsive. Ce nu prea înțelege dezvoltatorul e că pentru a transfera fișiere din telefon în PC avem soluții mult mai bune, DAEMON Sync, de exemplu, pe când aplicația lui se dorește a fi utilă în special pentru transferul de fișiere între smartphones incompatibile cu Android Beam.

În ciuda neajunsurilor, părerea mea e că merită încercată, reprezentând pentru mine, la moment de față, cea mai rapidă metodă de a transfera fișiere la dispozitive conectate la aceeași rețea, de la telefoane la tablete și chiar Smart TV-uri.

3 Comentarii

  1. SHAREit (Technologies Co.Ltd) din google play.Gratuita,fara limita in privinta marimii fisierelor.Aplicatia trebuie instalata pe toate dispozitivele ce comunica intre ele prin aceeasi retea wifi,viteza foarte mare de transfer,foarte usor de utilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.