Transfer rapid de fișiere (fotografii, documente, programe, etc.), de la un calculator la altul…

Cu toți, măcar odată, ne-am întrebat cum se pot transfera fișiere (fotografii, documente, programe, etc.), de la un calculator la altul, din smartphone pe PC și viceversa, ori între un computer cu Windows și altul cu OS X. Până nu demult, pentru a transfera fișiere între două diapozitive, fie apelam la Bluetooth sau la aplicațiile de sincronizare fișiere precum Dropbox, ori, în cazul transferului de fișiere între două calculatoare, la grupurile de lucru. Din fericire, în ultima vreme au apărut tot felul de soluții software care ușurează transferul de fișiere între două sau mai multe dispozitive conectate la aceeași rețea, iar despre unul dintre acestea vă voi vorbi în rândurile de mai jos.

Transfer de fișiere cu Filedrop


Transfer de fisiere cu Filedrop

Filedrop este un program pentru Windows și OS X, disponibil în curând și pe dispozitivele cu Android și iOS, care facilitează transferul de fișiere între calculatoarele, telefoane inteligente și tabletele conectate la aceeași rețea. Acesta, după ce a fost instalat și rulat în ambele dispozitive între care se dorește realizarea transferului de fișiere, va afișa în ambele locații o fereastră deasupra căreia va trebui să tragem fișierele pe care dorim să le trimitem celuilalt dispozitiv ori computer.

În momentul în care conexiunea a fost stabilită și transferul de fișiere poate fi realizat, în fereastra programului va lua forma unui chenar în centrul căruia, deasupra numelui utilizatorului celuilalt dispozitiv, vom putea, prin drag & drop, plasa fișierele pe care dorim să le trimitem:

Filedrop - transfer fisiere

După ce am plasat deasupra zonei de transfer —dreptunghiul în care vom putea vedea wallpaper-ul celuilalt calculator / dispozitiv— fișierul sau fișierele pe care dorim să le trimitem, acesta va afișa mesajul Waiting și niște puncte verzi care se vor plimba dintr-o parte în cealaltă a dreptunghiului. În tot acest timp, pe celălalt computer / dispozitiv va fi cerută confirmarea realizării transferului:

Filedrop în Windows

Personal, Filedrop îmi ușurează foarte mult munca și de când l-am descoperit, pentru transferul rapid de fișiere am renunțat la folderele partajate dintre MacBook-ul cu OS X 10.8.2 și laptop-urile cu Windows 7.

Filedrop - transfer de la Windows la Windows

Programul este rapid, nu dispune de opțiuni de configurare și în timpul folosirii sale n-am întâmpinat niciun fel de probleme. Eu, deoarece Filedrop este disponibil la momentul actual doar pentru Windows și OS X, îl folosesc pentru a transfera documente, programe, fotografii și screenshot-uri, între cele două laptop-uri cu Windows 7 și MacBook-ul cu OS X 10.8.2 (Mountain Lion).

Puteți descărca Filedrop de pe site-ul său oficial.

4 Comentarii

  1. Abia astept sa apara pentru Android. Aplicatiile trebuie sa fie simple si intuitive, cu AirDroid trebuie sa pierd 2 minute sa transfer un fisier.

    1. Foarte bună și aplicația recomandată de tine! Chiar nu știam de ea. Mulțam!

    2. aveam si eu nevoie de asa ceva, dar pentru 10.6. se pare ca nu functioneaza…:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.