Cum să-ți transformi vechiul telefon într-o cameră CCTV de supraveghere /securitate

Fiindcă de fiecare dată când menționez că mi-am transformat telefonul într-o cameră CCTV de supraveghere sunt întrebat cum am făcut acest lucru, în articolul-umplutură de astăzi voi dezvălui misterul: folosesc WardenCam.

O prefer deoarece este singura care funcționează impecabil pe telefoanele mele mai vechi, iar după cum poate vi observat în video-ul de mai jos, aceasta este foarte ușor de configurat pe ambele dispozitive, atât în cel care transmite cât și în cel ce recepționează imaginile.

Fluxul video transmis poate fi urmărit și de pe PC, accesând site-ul app.webofcam.com și introducând adresa IP afișată de aplicația din telefonul transformat în cameră CCTV, dar cel mai simplu se urmărește pe alt telefon, conexiunea între ambele făcându-se prin conectarea lor la același cont Google.

wardencam

Aplicația poate fi configurată pentru a începe filmarea și transmite alerte când detectează mișcare, iar filmările sunt salvate în siguranță, în Google Drive, și evita astfel pierderea lor în cazul în care telefonul este furat sau distrus.

Pe lângă setările tipice, ce permit ajustarea rezoluției, a calității imaginii și a expunerii, WardenCam poate fi configurată pentru a porni automat în cazul în care dispozitivul este repornit sau aplicația se închide urmare a unei erori sau actualizări.

2 Comentarii

  1. Interesant, eu am in dlink 330l care m-a costat 300 ron si imaginea e cam slaba. Mai bine imi luam in smartphone nou de 3 mil, sigur are o camera mai buna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.