Trebuie să curăț EGR-ul?

Am descoperit recent că Tomata are EGR iar acesta trebuie curățat periodic, în funcție de cantitatea de mizerie care se acumulează acolo. Am întrebat în stânga și-n dreapta, unii dintre cei la care am apelat au auzit de la mine că și mașina lor are așa ceva, alții mi-au recomandat să-l anulez (inclusiv mecanici), dar nimeni nu mi-a spus clar când trebuie curățat, așa că apelez la voi.

Azi am desfăcut tubul care intră în EGR și am făcut pozele de mai sus. Este suficient de murdar încât să-l dau jos și să-l curăț cât mai curând, sau mai poate aștepta încă o lună până la revizie (ocazie cu care vreau să-i curăț și galeria de admisie și intercooler-u)?!?

Dacă e trebuie curățat urgent, aș rezolva problema personal, că din ce-am aflat până acum nu pare mare inginerie datul jos și curățatul interiorului său cu un spray special, dar aș prefera ca totodată să-i fie curățate și galeria de admisie și intercooler-ul, operații la care nu mă mai bag.

Știu că printre voi sunt și cunoscători în alte TDI-ului care la un moment dat ați avut aceeași dilemă, de-asta îndrăznesc să vă cer un sfat în această privință.

14 Comentarii

  1. Poate aștepta, stai liniștit! Pana cand nu o sa mai traga mașina (ceea ce nu prea se intampla des), adica o sa fie atat de murdara incat nu o sa mai inchida și deschide valva din interior, poti merge linștit… mai ales la masinile Nemțești!

  2. Este destul de curat, nu ar trebui să îți faci griji. Cele mai dese probleme pe care le-am întâlnit pe unul din TDI-urile vag, seria ATD, au fost pe sistemul de vacuum, se coc acele furtunase de cauciuc și pot rezulta pierderile de putere sau chiar LIMP mode.

  3. Si zi de zi daca-l cureti, ala tot murdar va fi. Vezi care-i rolul egr-ului si ai sa vezi si de ce el este permanent murdar…

    1. Rolul l-am înțeles de mult, ce n-am înțeles e când e murdar tare și când „normal”, că n-am desfăcut niciunul până acum.

  4. EGR-ul masinii tale este curat, mai faci 50k km cu el lejer. daca vrei sa vezi cum arata un EGR infundat, gasesti poze pe google.

    1. Cu EGR înfundat am văzut și video-uri, nu doar poze, dar ideea e să nu stau să-l aștept să se înfunde, ci să-l curăț înainte ca depunerile să reprezinte o problemă.

  5. Nu ezita sa mergi la un service bun sa-ti curete EGR-ul si tot ceea ce tine de el si cere si un bon si o factura ca sa poti sa ii tragi de maneca . Asculta un om patit, altfel te costa mai mult „remedierea ta” . Si nu-l curata des .

  6. da, nu l curata des deloc,doar cind este murdar, adica primul semn ar fi cind nu mai trage masina,poti sa ti pui semne de intrebare.la al tau nu cred ca este cazul,clar. raspunsul final, stii tu de la cine!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.