Twilight, aplicația pentru Android care te ajută să adormi mai repede și să dormi mai bine

Chiar de curând citisem o știre conform căreia, un conferențiar universitar de la Facultatea de Instalații a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în urma realizării unui studiu, a ajuns la concluzia că lumina albastră inhibă secreția de melatonină, un antioxidant ce reglează sistemul endocrin și ritmul circadian —numit adesea „Ceasul biologic”—, producerea și eliberarea ei fiind stimulate de întuneric și lumină.

Pe înțelesul tuturor, dacă o persoană este expusă luminii albastre, aceasta va adormi mai greu și va dormi mai rău, lucru demonstrat și de alte studii recente conform cărora, dacă folosim smartphone-ul seara, timp de două ore, întârziem cu aproximativ o oră momentul la care, în caz contrar, am fi adormit. De altfel, acesta este și unul dintre motivele pentru care în cluburi și discoteci, lumina albastră este predominantă.

Twilight, pentru un somn dulce…


Twilight - aplicatie pentru Android care te ajută să dormi

Aplicația Twilight pentru Android filtrează spectrul albastru al dispozitivului imediat după apunerea soarelui, dând display-ului o tonalitate roșiatică a cărei intensitate se reglează automat în funcție de fusul orar în care acesta este folosit.

Adevărul este că din momentul în care am început să folosesc programul F.lux pe laptop, atât în Linux cât și în Windows, pe lângă faptul că rareori mă mai prinde miezul nopții în fața calculatorului, ochii nu îmi mai obosesc așa repede. De la Twilight aveam aceleași așteptări și, în cele câteva zile de când o folosesc, n-am fost dezamăgit. În plus, Twilight plasează în bara de notificare propria-i iconiță care, printr-o simplă atingere, o activează sau dezactivează; funcție care mie îmi prinde bine deoarece o dezactivez destul de des, reda video de pe YouTube și Vimeo.

Aplicația Twilight o găsiți și o puteți descărca din magazinul Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.