Vom avea și putea folosi Ubuntu în Windows 10?

Satya Nadella va fi pentru Microsoft ceea ce a fost Jobs pentru Apple, concluzie la care nu ai cum să nu ajungi analizând chiar și sumar acțiunile recente ale companiei. Un semn clar ce ne indică acest lucru l-am primit și în cadrul conferinței build 2016, prin anunțul că Ubuntu va face parte din următoarea versiune a Windows 10, unde aterizează cu tot cu bash!

https://www.youtube.com/watch?v=2dB0igTfhfg

Poate unii vor vedea în această decizie o încercare a Microsoft de a-i readuce sub propriul acoperiș pe toți fii risipitori, dar nici vorbă de așa ceva. Ceea ce se încearcă este aducerea în Windows 10 a tuturor dezvoltatorilor, prin crearea unui mediu de dezvoltare multi-platformă.

De-asta au făcut NET-ul Open Source, din același motiv au achiziționat Xamarin și au promis că-l vor oferi gratuit în Visual Studio, ceea ce iar e un lucru pe care Microsoft-ul de până în urmă cu doar doi ani nu l-ar fi făcut.

Pentru a vă răspunde la întrebarea din titlu, nu, nu vom putea folosi Ubuntu în Windows de parcă l-am fi virtualizat, este vorba de cu totul altceva, de altfel, nici nu văd cum ar afecta alegerile unui utilizator casnic, dar cu siguranță, dezvoltatorii și administratorii de sisteme nu vor mai fi obligați să folosească Linux, în timp ce Ubuntu va câștiga indirect noi utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.