Ultima despre Telekom, prima despre Digi Mobil

După cum știți, sunt foarte nemulțumit de noile tarife stabilite de Telekom pentru extraopțiunile cartelei PrePay. Prin urmare, înainte să expire extraopțiunea pe care o am activă, am dat o raită prin oferta actuală a operatorilor. Majoritatea au preturi în euro + TVA, excepție făcând Digi Mobil. Am optat pentru ei, așa că în urmă cu câteva ore am semnat contractul și, de vreo două ore sunt oficial unul dintre clienții din primul val de migrare spre alți operatori (detalii 1, 2, 3).

digi-mobil

Semnarea contractului și activarea liniei a durat mai puțin de 10 minute, și apropo de asta, am și câteva observații și recomandări pentru cei care vor să-și facă un abonament Digi Mobile.

În primul rând, aveți în vedere faptul că trebuie neapărat să dispuneți de un telefon 3G. În caz contrar faceți abonamentul degeaba și nu veți putea fi apelat sau apela. Chiar în momentul în care semnam contractul, un domn trecut de 50 de an se certa cu tipa de la ghișeul alăturat pe motiv că nu poate folosi telefonul la doar 3 luni după ce a semnat contractul, deși a fost asigurat că telefonul lui este compatibil cu rețeaua Digi. Amenința că va face reclamație la OPC, dar nu cred că-l va ajuta foarte mult această acțiune având în vedere că în contractul pe care l-a semnat, la fel ca majoritatea dintre noi, fără să-l citească, este specificat că are nevoie de un telefon 3G. Deci mare atenție la acest aspect! Dacă faceți un contract nou și nu știți dacă telefonul este compatibil cu rețeaua 3G, rugați pe cel/cea aflat în fața voastră să introducă în telefon cartela SIM și să vă arate că funcționează (activarea serviciului se face pe moment).

În al doilea rând, prețurile includ TVA. Astfel, pentru un abonament Digi Mobil Optim Nelimitat veți plăti lunar fix contravaloarea a 10€ în lei, la cursul zilei facturării., nimic mai mult.

Dacă sunteți deja client RCS&RDS, prețul abonamentului e mai mic și variază în funcție de serviciile contractate. Detalii aveți aici.

E foarte probabil ca tipul de la ghișeu să vă recomande să semnați un contract de 2 ani sau pe o perioadă nedeterminată. Când l-am întrebat care-i diferența, mi-a răspuns că durata. I-am spus că vreau să semnez pe 1 an și vă recomand să faceți același lucru dacă veți opta pentru același tip de abonament. Chiar dacă semnați doar pentru un an și nu doriți să reziliați la finalizarea contractului, acesta se prelungește în mod automat, încă un an. La semnarea contractului nu plătiți nimic.

Dacă reziliați înainte de termenul pentru care ați semnat, va trebui să achitați „taxa de utilizare rețea”, care este de 250 lei, la care se adaugă și taxa de activare, 50 lei.

Eu am ales Digi Mobile Optim deoarece costă cu 120 lei/an mai puțin decât Extra L, cea mai generoasă extraopțiune de la Telekom, dar primiți în schimb convorbiri nelimitate în orice rețea națională, fixă sau mobilă, la care se adaugă și apeluri către telefoanele fixe din SUA, Canada și China, precum și către telefoanele fixe și mobile din Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Lituania, Marea Britanie, Malta, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Ungaria.

Dacă obișnuiți să realizați apeluri internaționale și nu vreți surprize, verificați aici dacă numărul pe care doriți să-l apelați face parte din destinațiile incluse în abonament. De exemplu, eu am prieteni și rude în Spania, majoritatea dintre ei clienți Vodafone, Movistar și Yoigo, 2 dintre ei sunt clienți Lebara. Deși cu toți ceilalți pot vorbi gratuit, nelimitat, dacă-i sun pe cei care sunt clienții Lebara, voi plăti 0.024 €/minut, adică 2.4 eurocenți/minut.

În ceea ce privește traficul de date, am la dispoziție 5 GB, cu foarte mult mai mult decât aveam eu nevoie (2-300 MB/lună), la viteze foarte bune de transfer (pana la 21,6 Mbps). Dacă în vreo lună depășesc cei 5 GB, „viteza de acces se va limita pana la 128 kbps viteza de download si pana la 64 kbps viteza de upload” (mai multe detalii aveți aici.)

Altfel, am să revin curând cu un articol în care vă voi vorbi despre cât de mulțumit sau nemulțumit sunt de acoperirea Digi Mobil. După cum unii dintre voi știți, merg des la pescuit și pe coclauri, cu bicicleta. În plus, următorul sfârșit de săptămână voi fi la Măgura, județul Buzău, așa că am puține emoții când vine vorba de semnal. Oricum, cartela Cosmote, mai nou Telekom, o păstrez până când Telekom va decide că trebuie să treacă la cele veșnice, sau, cine știe, mă hotărăsc eu să cer mutarea numărului pe Digi.

4 Comentarii

 1. Am scris si eu foarte multe articole despre RDS, telefonie mobila. Eu sunt client de mai bine de jumatate de an, nu sunt cel mai fericit, dar pentru 5E este mai mult decat suficient.
  Ma refer la faptul ca am acces la internet in zone in care nu credeam ca voi avea vreodata.
  Iar reteaua se imbunatateste mai mereu. Nu inseamna ca nu sunt probleme acum, dar o sa le observi pe parcurs.
  Este rau faptul ca nu au SMS-uri gratuite. Dar am invatat sa sun pentru orice problema am, m-am „pliat” pe abonament cu nevoile mele. Momentan daca nu ar fi roamingul national, ar fi o problema mare, insa… sper ca in timp sa se rezolve mai toate problemele.
  Cei care vor sa isi faca o parere mai detaliata despre DIGI mobil, pot urmari tagul in care am povestit pe unde am avut semnal, daca au fost probleme, daca nu au fost si asa mai departe.

  1. Până acum, în Sibiu n-am avut probleme cu semnalul sau marcarea numerelor, iar convorbirile se aud perfect. În unele zone în care Cosmote are semnal complet, Digi afișează o liniuță mai puțin. 5€ e pentru cei care au alte servicii RCS & RDS, la mine nu a fost cazul. Contractul făcut de mine e 10€, dar chiar și așa mi se pare avantajos în condițiile în care extraoptiunea Telekom de 7€ nu include TVA și-mi oferă cu mult mai puține avantaje, pentru doar 5.50 lei diferență. Dacă și Oana o să vrea pe Digi, fac al doilea abonament pe numele mei și ies la 7€ de fiecare, TVA inclus, adică undeva în jur de 31 lei/abonament nelimitat.

  2. Eu am toate serviciile de la ei: internet, telefonie, telefonie fixa, cablu tv de aia platesc atat de putin…
   In oras nici eu nu am probleme, poate doar ca apelez de 2 ori persoana(probabil ca nu gaseste celula libera), dar in afara orasului e dificil. Mai ales in zonele mai indepartate.
   Dar am gasit si zone in care RDS-ul era la semnal mai ok decat celelalti operatori. Foarte rar, dar…

 2. Pana face reclamatie la opc acel domn ar cumpara un telefon 3G la rds e 135 lei cel mai ieftin….Eu sunt foarte multumit de digi mobil am abonament din iunie nu mai am grija ca minutele nationale nu imi ajung plus ca semnalul la brasov e foarte ok si in zonele unde nu e semnal digi intra automat in roamning pe vodafone plus ca pretul e foarte ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.