UltraDefrag – program de defragmentare gratuit pe care îl prefer înaintea oricărui altuia

UltraDefrag, program de defragmentare a Hard Disk-ului pe care îl folosesc de ani buni în ambele PC-uri cu Windows, a demonstrat de-a lungul timpului —și nu o spun doar eu— că poate face o treabă nu doar la fel, ci chiar mai bună decât cele mai scumpe din categoria sa.

programe de defragmentare-a-hard disk-ului - UltraDefrag

Cu UltraDefrag defragmentarea și optimizarea Hard Disk-urilor este o joacă de copil! Un click pe partiția sau Hard Disk-ul pe care dorim să-l optimiză, urmat de altul pe opțiunea Full Optimization, sunt suficiente pentru a transforma un Hard Disk sau o partiție fragmentate în gazda ideală pentru fișierele de care sistemul de operare are nevoie pentru a funcționa la parametri optimi.

optimizarea totala a partitiei selectate

După cum poate fi observat în ambele screenshot-uri, în special în primul, interfața programului UltraDefrag este minimalistă. În plus, chiar dacă iar opțiunile sale suficient de intuitive încât orice utilizator să înțeleagă sarcinile pe care acestea le îndeplinesc, programul este tradus și poate fi utilizat în peste 50 de limbi și dialecte, printre care și limba română.

UltraDefrag in limba romana

UltraDefrag poate analiza, defragmenta și optimiza orice Hard Disk având oricare dintre sistemele de fișiere FAT, FAT32, exFAT și NTFS. Defragmentarea și optimizarea se efectuează după o analiză prealabilă a Hard Disk-ului, aceasta având rolul de a identifica și localiza precis problemele.

Raportul generat de analiză este folosit pentru a reorganiza și reuni fragmentele fișierelor astfel încât citirea lor să se facă rapid și cu cel mai mic efort din partea mecanismelor Hard Disk-ului, acesta afișând gradul de fragmentare, numărul total de fișiere și foldere existente pe Hard Disk, precum și numărul fișierelor fragmentate și comprimate.

Compatibilitatea sa, atât în variantă instalabilă cât și portabilă, cu toate versiunile sistemelor de operare Windows actuale, atât cele de 32 cât și cele de 64 de biți, reprezintă fără doar și poate un alt mare avantaj în competiția cu soluțiile software similare. Dacă doriți să-l folosiți sau pur și simplu să-l cunoașteți, îl puteți obține gratuit de pe site-ul său oficial, găzduit de SourceForge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.