Un arab, o nemțoaică și-un telefon…

Probabil ați auzit și voi de nemțoaica plecată în concediu în Ibiza și care, împreună cu prietenii ei, și-au lăsat toate bunurile pe un scaun de pe plajă și au intrat să se bălăcească. Între timp, 15 minute conform aprecierilor sale, cineva le-a furat tot ce lăsaseră pe scaun, inclusiv propriul smartphone.

Nemțoaica, destul de isteață pentru a „identifica hoțul”, dar insuficient pentru a-i trece prin cap că lucrurile nu trebuie lăsate nesupravegheate nici în biserică, profitând că dispunea de aplicația Dropbox instalată în smartphone și că noul proprietar nu a dezinstalat-o, a creat și publicat un blog dedicat „hoțului”, în care a postat toate fotografiile pe care acesta (și) le făcea.

smartphone

Deși îi înțeleg frustrarea, în opinia mea e puțin idioată tipa. Mai mult, când noul proprietar ar fi luat legătura cu ea, pentru a-i „mărturisi furtul” și încerca să o cunoască, aceasta a preferat să continue cu blogul decât să-și recupereze telefonul.

Să presupunem că Hapipi (Hafid, Osama) sau cum s-o fi numind tipul în realitate, chiar i-ar fi furat nemțoaicei telefonul și nu l-a cumpărat „de pe ocazii”. Desigur, interesul său e să cunoască persoană căreia i l-a furat, să bea un Cico cu aceasta și, eventual, să o ia de nevastă și să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți, așa că nu resetează telefonul, nu dezinstalează aplicațiile, nu folosește propriile conturi și mai mult, îi sună prietenii pe Skype și-i cere mână pe Facebook.

Dar dacă nu-i așa. Dacă Hapipi ăsta a cumpărat sau găsit smartphone-ul undeva și vrea să i-l înapoieze tipei? Logic, ia legătura cu ea și, în puțina engleză pe care o știe, încearcă să-i spună prietenilor ăsteia că telefonul e la el și că vrea să ia legătura cu ea. Evident, nemții —da, aceeași nemți convinși că nu-i nicio problemă să-ți lași toate chestiile nesupravegheate pe o plajă cu mii de oameni— sunt de altă părere, ba chiar consideră că Hapipi vrea să o convertească pe prietena lor la Islamism și să-i facă vreo trei șeici mai mititei, așa că dau sfoară în țară și povestea lor ajunge pe Bild și alte publicații naționale și internaționale.

Sunt curios ce părere aveți și voi, dar eu sunt convins că o persoană care tocmai a furat un telefon, înainte de a face orice altceva cu el, îi scoate cartela și-i dă reset. Sau, cel puțin, se conectează de pe acesta pe Facebook-ul, Skype-ul și Dropbox-ul proprii. Părerea mea. Dar, e drept, pe mine nu mă cheamă Hapipi și nici nu locuiesc în Dubai.

2 Comentarii

    1. Mulțumesc Simona! Funcția de auto-corectare a Livre Writer a auzit, se pare, doar de „build”, nu și de „bild”, iar mie mi-a scăpat. My bad!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.