De ce unele servicii și produse Google sunt o mizerie

Întâmplarea de care v-am vorbit cu vreo două săptămâni în urmă n-a fost izolată și n-are a face cu programul pe care l-am bănuit atunci. La fiecare 3-4 zile avertismentul reapare în webmaster tools. E o joacă gen „Uite malware-ul, nu e malware-ul!”. După fiecare avertisment, fiindcă nu mă joc cu lucrurile sfinte, descarc site-ul, scanez fișierele, analizez codul cu scanerul Sucuri și altele, confirm că nu e problemă, solicit reverificarea de către Google și aștept să primesc acest email. Îl primesc de fiecare dată identic, îmi văd de ale mele 3-4 zile, apoi o iau de la capăt. Altceva:

diferenta dintre zip si rar

Același fișier, prima dată arhivat în ZIP, descărcat din Chrome este blocat de acesta și însoțit de avertismentul că poate afecta experiența de navigare. Dacă-l fac RAR, Google Chrome îl descarcă fără nicio problemă.

Dacă analizez ambele versiuni, atât cea ZIP cât și cea RAR în VirusTotal, evident, niciunul dintre cele 49 de soluții de securitate nu găsesc malware, viruși ori altă amenințare.

În aceste condiții e clar că, în ambele situații avem de-a face cu alerte false care, în cazul altor companii, se evită raportând problema și solicitând o analiză amănunțită. Știți cum se face asta în cazul serviciilor și produselor Google? Nicicum! Google nu oferă această posibilitate! Punct!

Și uite așa mi-am pierdut eu astăzi timpul pe care puteam să-l investesc în ceva mai util…

7 Comentarii

  1. Da, ai dreptate, se dezactivează din Setări » Afișați setările avansate » Activează protecția împotriva phishingului și a programelor malware.
   Ideea e bună, nu zic nu, dar funcția e prost construită; dovada e că același fișier, dacă e oferit în zip e blocat, în rar e permis. Inclusiv un zip gol e catalogat ca fiind malware și blocat. Un utilizator care nu știe despre ce este vorba se sperie și crede că într-adevăr este o problemă cu site-ul web.

 1. Corect. Si eu am descarcat un program de pe site-ul tau ce oferea mai multe functii(curatare registri,etc) si Google Chrome mi-a spus ca fisierul este virusat,desi antivirusul Kaspersky nu mi-a ”zis” nimic atunci cand l-am descarcat cu Mozilla Firefox.

  1. Te rog, când mai găsești asemenea programe, să mă anunți. Pentru a nu-i speria pe cei care nu știu cum stă treaba, și se tem chiar și când nu este cazul, voi evita link-urile directe spre astfel de fișiere și programe.

 2. Telefonul meu gaseste mereu un virus nu malware, trojan wps_service , chiar daca ii dau uninstall apare din nou. – Antivirus avast mobile

 3. Salut. Am instalat avast security mobile & wi fi antivirus pe android lollipop.
  Cum il pot dezinstala corect???
  Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.