Când nu dezabonează, Unroll.me vinde informații furate din conturile utilizatorilor serviciului

Unroll.me, serviciul a cărui scop declarat era acela de a facilita dezabonarea de la newsletterele la care s-au abonat la un moment dat utilizatorii Gmail, vinde informațiile obținute din email-urile primite de aceștia… cui dă mai mult.

unrollme

De vorbit, s-a vorbit doar despre Uber, care au vrut să afle dacă Lyft, principalul lor concurent pe piață, reprezintă o amenințare dincolo de cifrele făcute publice. Unroll.me extrăgea din conturile Gmail ale utilizatorilor săi informațiile de care cei de la Uber aveau nevoie, cum ar fi chitanțele pe care aceștia le primeau la finalizarea unei curse cu Lyft.

Pe înțelesul tuturor, dacă aveai un cont de Gmail și ai autorizat Unroll.me să-ți analizeze contul și să te dezaboneze de la newslettere, în realitate îl autorizai și să-ți vândă conținutul mesajelor primite.

Unroll.me le putea transmite, contra cost, celor interesați, când pleci în concediu și unde, ce ți-ai mai cumpărat și de unde, cât te-a costat un serviciu sau altul și ce discount ți-a fost oferit. Deși nu par a fi la prima vedere, toate aceste informații sunt extrem de valoroase în mâna unui expert în vânzări și pot determina viitorul unui business. Sensibile sunt prin natura lor.

Cum se dezactivează Unroll.me pe contul Gmail

Dacă ați autorizat Unroll.me să vă scaneze contul de Gmail și nu știți cum să-l dezactivați, accesați acest link, faceți click pe caseta cu același nume, apăsați butonul Eliminați și confirmați acțiunea.

dezactivare aplicatie autorizata gmail

Eu am eliminat Flipboard, dar procedura este aceeași. Unroll.me n-a fost niciodată autorizat pe cont, mai mult, niciun alt serviciu similar n-a primit vreodată acces la contul meu din motive evidente. (via)

2 Comentarii

Lasă un răspuns

*