Wake-on-LAN nu funcționează în Windows 10

Alaltăieri am reinstalat Windows 10 pe desktop (aș fi putut să-l resetez, dar resetarea durează de cel puțin trei ori mai mult decât instalarea), iar tot de atunci nu am mai putut porni calculatorul de la distanță prin Wake-on-LAN, nici cu Unified Remote, nici cu Wake on Lan sau prin alte metode.

wake on lan windows 10

Deși eram ferm convins că activasem și configurasem corect WOL atât în BIOS cât și Windows, nu reușeam nicicum să pornesc PC-ul. Funcționase înainte de reinstalarea sistemului de operare, deci nu putea fi vorba de setări neadecvate, dar chiar și așa le-am restabilit pe cele din fabrică și am mai și actualizat BIOS-ul sperând la o rezolvare.

Ulterior mi-am dat seama că, în grabă, am omis instalarea driverului plăcii de rețea, și m-am prins de asta abia când, pentru a mă asigura că totul este așa cum ar trebui să fie, am căutat și n-am găsit opțiunea Shutdown Wake-on-Lan.

Așadar, dacă încercați să activați Wake-on-LAN pe un computer cu Windows 10 însă indiferent de cât de mult vă dați silința nu reușiți să-l porniți de la distanță, accesați fila Complex din proprietățile adaptorului de rețea și asigurați-vă că acolo există o opțiune care se numește Shutdown Wake-on-Lan, iar aceasta este activată.

6 Comentarii

  1. salut. la noi in camine torrentele sunt blocate. nu putem descarca filme, seriale sau orice altceva de pe filelist sau orice alt site de torrente. ai vreo solutie? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.