WeTransfer: transfer de fișiere de până la 2 GB

Zilele trecute, încercând să rezolv o problemă a unei baze de date împreună cu cei de la Automattic, unul dintre inginerii care mă ajutau să dau de cap problemei mi-a cerut să-i trimit o nouă copie a bazei de date prin WeTransfer. A fost momentul în care auzeam pentru prima dată de acest serviciu Web și prin urmare, deși puteam avea încredere în interlocutorul meu, pentru a trimite fișierul am apelat la o variantă în care, în acel moment, aveam mai multă încredere. Totuși, am ținut minte serviciul și ieri, profitând de faptul că trebuia să trimit cuiva un fișier de câteva sute de MB, am apelat la WeTransfer.

Transfer fișiere mari cu WeTransfer

În momentul finalizării încărcării am primit un email de confirmare conținând data la care fișierul urma să fie șters, adresa de email a destinatarului, mărimea fișierului și link-ul de download, iar în tot acest timp, destinatarul primise aceleași informații în căsuța sa de email.

Îmi place la WeTransfer e că nu face publice link-urile de download și nici fișierele și că este foarte rapid (fișierul meu, de 444 MB, a fost încărcat în doar 5 minute). În plus, după ce destinatarul a descărcat fișierul pe care i l-ai trimis, serviciul te înștiințează printr-un email. În schimb, nu-mi place că nu ți se oferă posibilitatea eliminării fișierului încărcat, dar, având în vedere că nimeni altcineva dintre expeditor și destinatar nu-l va putea descărca, nu mă deranjează foarte tare, așa că voi continua să folosesc serviciul în continuare.

În concluzie, WeTransfer este una dintre cele mai simple și rapide soluții de trimitere a fișierelor de până la 2 GB prin Internet, a cărui utilizare nu implică instalarea unei aplicații și care îți confirmă că destinatarul l-a descărcat. Ce i-am putea cere mai mult în afară de posibilitatea de a șterge fișierele încărcate ?!?

link: wetransfer.com

14 Comentarii

 1. sunt ok, dar in Ro sunt mai multi care stiu de transfer.ro… poate vor auzi si ei de wetransfer, mai ales ca acum au limitat serviciul si au introdus o mica taxa pentru fisiere de 4,7 gb..

  1. Ma crezi ca nu stiam de nici unul? :D Nu m-am lovit de problema asta pana acum.

   PS: „fișierul meu, de 444 MB, a fost încărcat în doar 5 minute” nu cred ca faci acelasi scor si cu alte pachete de net. Depinde de provider viteza de upload. Bineinteles ca are o limita si sericiul de care vorbesti, dar conteaza „teava” foarte mult.

  2. Contează conexiunea, bineînțeles, dar e frustrant când ai conexiune bună și vezi că serviciul are viteza de upload slabă sau limitată.

 2. Da, este super ok . Il folosesc de mai mult timp si sunt f multumit de el. F bine ca l promovezi,merita !

  1. Jetbytes e OK doar dacă ambele persoane sunt conectate în același timp.

  1. Nu poți. Dacă a expirat, le încarci iar, iar dacă nu le mai ai, ghinion…

 3. Am dat de el zilele astea … Gobbler … take a look
  ..Share large files or entire projects, securely and faster than ever regardless of size…
  – prezentarea video pe pagina spune multe
  https://t7.hu/0gyz

 4. Nu pot descarca niste poze in valoare de 654 MB de pe WeTransfer (Chrome) , caci imi arata ” Nu a reusit – Disc plin ” . Un sfat , va rog ?

  1. Mai șterge din computer fișiere de care nu mai ai nevoie. Nu mai este suficient spațiu disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.