Windows 10 va ajunge pe 1 miliard de PC-uri în doar 45 de zile!

Microsoft plănuise ca această cifră să fie atinsă în 2 ani, dar dacă se va păstra ritmul actual de upgrade-uri, instalări și activări noi, Windows 10 va fi prezent pe 1 miliard de PC-ul după doar 45 de zile de la lansare! Pe de o parte mi se pare ceva normal și de așteptat în condițiile în care inclusiv site-uri dedicate în totalitate altor subiecte, inclusiv cele având ca subiect declarat „concurența” și produsele acestora, au scris despre noua versiune de Windows.

windows 10

Deși l-am perceput încă din primul moment ca pe un produs foarte bun, cifrele înregistrate în primele zile de Windows 10 au reușit să mă surprindă. Să luăm spre exemplu un grafic comparativ între adopția din primele 3 zile a 8.1 vs 10.

windows-8-vs-windows-10

Deși Windows 8 s-a adeverit a fi o pierdere de timp, după cum mă încăpățânam să prevestesc în ciuda a tot mai multora care mă considerau complet idiot, așteptările au fost mari din partea utilizatorilor și prin urmare a beneficiat în primele zile de la lansare de o rata de adopție destul de bună, Windows 10 i-a arătat cum se face.

Apropo de upgrade la Windows 10, dacă încă nu v-ați hotărât să faceți pasul de teamă că nu veți putea readuce sistemul la stadiul actual, am scris de curând despre un program care simplifică procesul de downgrade într-atât încât îl face accesibil oricărui utilizatori de PC.

6 Comentarii

 1. Deci, am instalat un amarat de browser, PaleMoon.. si dupa ce l-am gadilat cateva zile… zic sa-l dezinstalez ca nu ma satisfăcea. Bun, zis si facut. Dupa dezinstalare… a murit windows 10 subit, nu mai apărea scurtăturile cum trebuie, nu mai puteam deschide butonul de start … si multe altele. Concluzia!?
  Back To Linux! :D

 2. aveti rabdare ca ii la inceput de drum parerea mea ii ca este un windows foarte bun, il am si eu si sunt foarte multumit de cum functioneaza nu se compara cu celalalte versiuni mai vechi de windows

 3. Am facut si eu upgrade la Windows 10 aseara ca imi daduse jos in bara ca e gata pentru instalare si ca acum pot face upgrade la 10. S-a descarcat prin windows update, s-a instalat, etc. Problema e, de fapt sunt mai multe probleme dar sa le luam pe rand. In primul rand acuma dupa upgrade merge ceva mai greu fata de 8.1 care l-am avut instalat. Nu mai am sunet, nu stiu de ce dar pur si simplu nu mai am sunet la pc, jos pe taskbar arata ca ar fi totul in regula dar am deschis melodii, film, nimic. Driverele sau pastrat tot astea generice care le-am avut de la windows 8.1, nu si-a luat alte drivere. Cand am facut un clean instal cu versiunea 10240 rtm si-a luat driverele cu acel clean install dar la upgrade au ramas alea generice de la windows 8.1, plus ca v-am spus ca merge mai greu. nu stiu ce are CCleaner dar pe registru cand curat mereu gaeste o problema care nu poate fi stearsa, dau curatare si iar gaseste intr-una aceeasi problema care la 8.1 nu facea asa. si anume asta: Probleme Class şi ActiveX InProcServer32\C:\Windows\System32\ConnectedStorageService.ProxyStub.dll HKCR\CLSID\{B2D2142A-9055-4C37-B3FA-EEFDD4C1DC59}
  La fel si la varianta clean install, acolo imi gasea 2 probleme mereu pe registru care tot asa nu se puteau sterge deloc. Nu recomand upgrade mai ales pe pc-uri mai vechi, dupa ce l-am curatat bine sta ceva mai mult si pana se aprinde, optiunile de jos de pe taskbar se blocase la un moment dat, etc. Si ce fac cu folderul windows.old din C, pot sa-l sterg? Ca restore nu mai dau la 8.1, eventual o sa bag la loc 8.1 prin clean install. La fel si Edge, mare diferenta fata de Internet Explorer nu mi se pare. Se vede tot la fel de sters continutul site-urilor cum e si I.E. daca il comparam cu Chrome, parca tot agata nitel, si celelalte functii ale lui care arata ca este tot un Internet Explorer mai nou. Deocamdata asta e parerea mea. Care doriti puteti sa-mi raspundeti la comentariu aici!

  1. Da, am observat și eu că e puțin mai lent față de 8.1 pe anumite operații. Cică de aici în 3 luni vine un update de performanță, vedem atunci ce se îmbunătățește. Oricum, și până atunci vor apărea tot felul de remedii, asta e clar. Referitor la sunet, eu aș încerca să instalez driverul pentru Windows 10, iar dacă nu există, o instalare manuală a celui pentru 8.1. Apropo de sunet, vezi ca default playback device să fie placa unde ai tu mufele, nu HDMI-ul sau altceva.

   Referitor la CCleaner, eu am 5.8.0.5308 și găsește aceeași problemă, prin urmare presupun că e vorba de o problemă de compatibilitate între CCleaner și W10. Eu nu am efectuat nicio curățare a registrilor. Aștept să se coacă atât W10 cât și CCleaner înainte de a face prima curățenie.

   Edge e foarte crud, deci e normal să fie mai leneș.

   Windows.old îl ștergi doar în momentul în care ești sigur că vrei să păstrezi Windows 10.

 4. Am dezinstalat driver-ul de sunet de la realtek care il aveam instalat in 8.1 inainte sa fac upgrade la 10 si acuma dupa restart merge sunetu, si-a luat un sunet generic ceva :) ca softul de la realtek sau altceva n-a mai instalat asa cum facuse windows 10 cu un clean install. Cred si eu ca este o problema de compatibilitate intre CCleaner si windows 10 ca ti-am zis ca si la clean install gasea 2 erori pe registru, nu doar una ca acuma si tot asa nu puteau fi sterse, tot versiunea asta recenta 5.8.0.5308 am si eu. Si nu e doar asta, atunci la clean install si dupa mai multe curatari pe registru mi se bloca pc-ul la restart si nu se mai incarca deloc windows-ul. Se incarca doar la pornirea pc-ului, dar la restart windows-ul nu se mai incarca. Poate s-o rezolva problema la versiuni mai noi de ccleaner care sa curete mai bine pe 10 si la update-uri viitoare la windows 10. Oricum merge ceva mai greu, ma hotarasc pana diseara daca il mai tin sau nu. Poate o sa mai instalez altadata mai tarziu un 10 mai copt si fac tot un clean install. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.