Windows 10 va fi comercializat pe memorii USB

Dacă între 2000 și 2010 era la ordinea zilelor ca sistemele de operare să vină pe DVD-uri, în ultimii patru ani tendința s-a schimbat, ISO-urile și stick-urile USB bucurându-se de o din ce în ce mai mare popularitate. Așa se face că până și Microsoft a lansat propriul instrument de „creare” a stick-urilor USB bootabile, preferând să ofere la download imaginile ISO a versiunilor sistemului de operare de a cărui dezvoltare este responsabil. Acum, în prag de lansare a ultimului Windows, Windows 10, Paul Thurrott e convins că acesta va fi comercializat pe memorii USB.

microsoftm usb

Sunt convins că mulți dintre voi dispuneți de un cititor de CD-uri și DVD-uri, dar după cum știți eu am renunțat de mult la cel al laptop-ului pentru a monta în locul său al doilea Hard Disk, și mai știți și că pentru asamblarea desktop-ului nici n-am luat în calcul un astfel de dispozitiv; ei bine, pentru mine DVD-urile sunt la fel de inutile precum dischetele.

Revenind la subiect, dispozitivele USB vor găzdui atât versiunea de 32 cât și cea de 64 de biți a Windows 10, iar asta pentru ca utilizatorul să dispună de ambele și să le folosească în funcție de resurse, necesități și preferințe, prețul rămânând, cel puțin teoretic, la cel stabilit în urmă cu 3 luni, și anume: 119$ pentru versiunea Home și 199$ pentru Pro. (sursa)

6 Comentarii

    1. ha, sunt 100% sigur ca de pe profilul meu de facebook ai intrat. Insa, cam nasol ca tocmai acum ai aflat de blogul lui Cristian dupa atatea luni de zile de cand am dat share-uri pe fb. Inseamna ca nu prea te mai intereseaza de fostii colegi de liceu 😀

  1. Ideea nu e rea a celor de la Microsoft.E chiar excelenta.Ma intreb insa ce capacitate exprimata in Gb va avea Windows 10?

  2. Eu sunt curios dacă vestitul windows 10 poate rula de pe memoria USB la fel ca Linux

    Aș vrea să-l încerc fără să-l instalez

    Pot să-linstalez într-o mașină virtuală, dar din cauza emulării aș putea să-mi fac o impreie greșită aspra performanței

    Voi știți dacă se poate?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.