Windows 10 va putea elimina automat, după 30 de zile, fișierele din directorul Descărcări

Cei care nu mă urmăriți de ieri vă amintiți despre Belvedere și alte soluții similare despre care am scris de-a lungul timpul, și-am scris despre ele deoarece consider că directorul Descărcări este unul de tranzit, în care ajung fișierele descărcate de pe Internet așteptând examinarea.

delete files downloads folder

La aceeași concluzie cred că au ajuns și cei de la Microsoft, care începând cu build-ul 16199 al Windows 10 au inclus în acesta o nouă funcție ce va șterge automat din directorul Descărcări fișierele cu o vechime mai mare de 30 de zile.

Când va deveni disponibilă și pe versiunea stabilă a Windows 10, aceasta va putea fi activată din Setări » Sistem » Stocare și odată activată va elimina toate fișierele mai vechi de 30 de zile care n-au suferit modificări între timp.

10 Comentarii

 1. Puteau oferi o optiune de eliminare a fisierelor sistemului de operare descarcate anterior. Si faceau o treaba mult mai buna. In folderul downloads pot fi fisiere importante.

 2. Habar n-am avut pana acum, dar aparent si Finder face treaba asta pe macOS. Ma rog e dezactivat initial, dar se poate activa manual. Eu mereu am preferat sa sterg manual fiindca au mai fost chestii pe care a trebuit sa le pastrez.

 3. Cristi aveai la un tutorial (Optimizare Windows 7 dupa instalare, cred) un comentariu de la o persoana cu toate serviciile din windows 7 setate dupa bunul lui plac, dar pe care le foloseam si eu identic. Acum nu il mai gasesc. Ma poti ajuta intr-un fel? Te rog.

  1. Acesta cumva?
   Urmeaza indicatiile prezente in articol, serviciile de acolo fiind cat se poate de „safe” de dezactivat.

 4. Salutare. Am un laptop HP cu un hdd de 1TB. Cand vreau sa reinstalez win 10 nu ma lasa si am mesajul ala cu MBR si GPT. Ok, dau shift si f10,urmez pasii pt a converti in GPT doar ca atunci cand am de selectat discul,este unul singur de 1TB (disk0) si nu-mi apar cele doua partitii , e doar disk0. Daca ii dau clean il sterge pe tot deci automat pierd partitia :D pe care am alte informatii. Cum pot sa impart acest HDD in doua diskuri ca sa nu mai pierd partitia D, sau ce alta solutie am? Mentionez ca nu ma pricep ff bine, sunt un amator. Multumesc

  1. Salut.
   Cu siguranta cred ca ai un BIOS mai destept exemplu cel de tip UEFI ori ai activate optiuni ce limiteaza posibilitatea instalarii normale.
   Trebuie sa verifici in BIOS daca ai activate optiuni ca Secure Boot, incercand sa le dezactivezi si modul de interfata al HDD-ului, cautand de asemenea optiuni ca AHCI Mode/ Sata Mode sau ceva similar cu Legacy Mode.
   Recomand daca ai facut stick-ul bootabil cu Rufus sa utilizezi de aceasta data Media Creation Tool fiind capabil sa instalezi atat in mod MBR cat si GPT, acesta din urma fiind recomandat.
   Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.