Windows 10 va putea elimina automat, după 30 de zile, fișierele din directorul Descărcări

Cei care nu mă urmăriți de ieri vă amintiți despre Belvedere și alte soluții similare despre care am scris de-a lungul timpul, și-am scris despre ele deoarece consider că directorul Descărcări este unul de tranzit, în care ajung fișierele descărcate de pe Internet așteptând examinarea.

delete files downloads folder

La aceeași concluzie cred că au ajuns și cei de la Microsoft, care începând cu build-ul 16199 al Windows 10 au inclus în acesta o nouă funcție ce va șterge automat din directorul Descărcări fișierele cu o vechime mai mare de 30 de zile.

Când va deveni disponibilă și pe versiunea stabilă a Windows 10, aceasta va putea fi activată din Setări » Sistem » Stocare și odată activată va elimina toate fișierele mai vechi de 30 de zile care n-au suferit modificări între timp.

8 Comentarii

  1. Puteau oferi o optiune de eliminare a fisierelor sistemului de operare descarcate anterior. Si faceau o treaba mult mai buna. In folderul downloads pot fi fisiere importante.

  2. Habar n-am avut pana acum, dar aparent si Finder face treaba asta pe macOS. Ma rog e dezactivat initial, dar se poate activa manual. Eu mereu am preferat sa sterg manual fiindca au mai fost chestii pe care a trebuit sa le pastrez.

  3. Cristi aveai la un tutorial (Optimizare Windows 7 dupa instalare, cred) un comentariu de la o persoana cu toate serviciile din windows 7 setate dupa bunul lui plac, dar pe care le foloseam si eu identic. Acum nu il mai gasesc. Ma poti ajuta intr-un fel? Te rog.

    1. Acesta cumva?
      Urmeaza indicatiile prezente in articol, serviciile de acolo fiind cat se poate de „safe” de dezactivat.

Lasă un răspuns

*