Windows 10 va fi disponibil începând cu 29 iulie

E oficial! Versiunea finală a Windows 10 va vedea lumina zilei în 29 iulie! Vestea și mai bună e că începând din acea zi toți utilizatorii de Windows 7, 8 și 8.1 vor avea la dispoziție 1 an pentru a beneficia de el gratuit! Windows 10 aduce îmbunătățiri majore ale interfeței, un nou Internet Browser numit Edge, un asistent virtual personal, Cortana, despre care s-a vorbit și scris foarte mult în ultima vreme, un nou meniu Start și multe altele caracteristici menite să-i consolideze poziția de lider într-o piață pe care o domină de suficient timp încât să o cunoască la perfecție.

Continuum este tehnologia cu care Microsoft vrea să dea lovitura de grație făcând ceea ce niciun alt dezvoltator de sisteme de operare n-a reușit până acum: același OS pe toate dispozitivele!

Datorită acesteia, Windows 10 își va adapta comportamentul și aplicațiile la dispozitivul în care este rulat. Astfel, dacă vom conecta un smartphone sau o tabletă cu Windows 10 la un monitor extern, acesta își va adapta rezoluția și spațiul de lucru la acesta și va permite utilizatorului să interacționeze cu el folosind un maus și o tastatură în același mod în care o face pe un PC. (via)

5 Comentarii

  1. Windows 10 – 119€
   Windows 10 Pro – 199€
   Nu e abonament, e licență pentru toată durata de viață a dispozitivului, cum a fost și până acum. Mai mult, dacă ai Windows 7 sau 8 cu licență legală și faci upgrade-ul înainte de 27 iulie 2016, Windows 10 e gratuit.

 1. De pe un site caruia nu vreau sa-i fac reclama pe blogul tau, se constata ca prin trecerea la Windows 10, nu vei avea ceva mai bun decat pe Windows 8.1 ci doar un browser nou care il va inlocui pe IE.Dintre” bunaciunile ” cu care se lauda MS(Cortana, browser, continuum…) te vei trezi ca…(citez de pe respectivul site):
  „Nu veţi putea rula nativ filme în format DVD pe noul SO. Pentru această activitate, veţi fi obligaţi să vă instalaţi un player software, precum VLC sau Media Player Classic Home Cinema.

  Configuraţia hardware minimă pentru a rula Windows 10 include un procesor la 1GHz cu 1GB RAM, 16GB spaţiu de stocare şi display cu o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli.
  Asistentul virtual Cortana va funcţiona doar în SUA, Regatul Unit, China, Italia, Germania, Franţa şi Spania.
  Dacă în trecut v-aţi făcut un obicei din a dezactiva actualizările automate la Windows, această posibilitate va fi disponibilă doar în versiunea Pro şi Enterprise de Windows 10. În cazul utilizatorilor de Windows 10 Home, update-urile vor fi fi descărcate şi instalate automat şi nu aveţi ce să faceţi în legătură cu asta.” Atunci ma intreb eu:Oare se merita sa testezi un an de zile un SO care inca are probleme? Cu ce te incalzeste ca iti face upgrade la un fel de SP-1la Windows 8.1?Toate variantele de Windows 7(de la starter si pana la profesional vor deveni simplu Windows 10 Home).Dupa upgrade vei putea reveni la windows-ul vechi prin downgrade?
  Aceasta e parerea mea si nu o consider ca adevar absolut!
  Tu ce parere ai Cristi?

  1. Cea mai plauzibila varianta este un dual boot win si Linux… si te „teleportezi” cand pe unul cand pe celalalt, ca intr-un final sa constati ca Linux este … The Best!!! :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.