Cine a spus că Windows 10 va fi gratuit doar un an?

Habar n-am de unde ideea asta cu „Windows 10 va fi gratuit doar în primul an!”. Nu stimabililor, Windows 10 va fi gratuit pe toată durata de viață a dispozitivului pe care a fost activat, pentru toți cei care trec de la Windows 7 sau Windows 8.1 la acesta în primul an de la lansarea sa!

windows 10 san francisco

S-a spus asta în prezentarea de ieri, a fost repetată de Microsoft într-un comunicat oficial, o confirmă Cosmin, WinBeta, Wired UK, SuperSite for Windows, The Next Web și mulți alții, dar idioții unii insistă că pentru a folosi Windows 10 va trebui să plătești anual o taxă!

Pe înțelesul tuturor, ca să evităm confuzii…

În septembrie 2015 Microsoft va lansa Windows 10. Dacă dispunem de un computer cu Windows 7 sau cu Windows 8.1, vom putea descărca, instala și activa gratuit Windows 10 pe acel computer până în septembrie 2016! Vom putea folosi Windows 10 fără a plăti nicio altă taxă până în momentul în care vom arunca la gunoi respectivul computer!

Din septembrie 2016, toți cei care vor să renunțe la Windows 7 și Windows 8.1 pentru a trece la Windows 10 vor trebui să plătească o licență unică, nicidecum una zilnică, săptămânală, lunară, anuală, cincinală sau derivate! Vor primi o licență care, la fel ca și până acum, le va permite să folosească Windows 10 fără niciun fel de cost suplimentar până când aruncă la gunoi computerul pentru care au cumpărat licența!

Peste câțiva ani, iar de aici presupun că a apărut și confuzia și s-au îngrămădit idioții ca rațele la muci, și-au început să se vaite ca mironosițele, Microsoft nu explcude posibilitatea de a oferi Windows ca pe un alt serviciu oarecare, cum se întâmplă cu Office 365, dar, repet, nici vorbă să facă așa ceva cu versiunea Windws 10 care va fi lansată în septembrie!

Cu alte cuvinte, nu este exclusă posibilitatea ca pentru a folosi Windows 11 (12, 13, 14 șamd) să trebuiască plătită o taxă anuală, dar, conform Microsoft, este exclus ca acest lucru să se întâmple cu Windows 10! Dacă cineva vă spune altceva, nu-l băgați în seamă! Cel mai probabil e idiot, dar poate fi și genul acela troll care inventează chestii doar pentru ai vedea pe ceilalți cum se agită!

16 Comentarii

 1. Daca beneficiez de oferta si dupa luna a cinspea mi se stica pc-ul si trebuie reinstalat windows-ul sa inteleg ca … pa’ ….doar daca platesc licenta ?!

  1. Doar dacă va trebui să-i înlocuiești placa de bază cu un model diferit s-ar putea ca activarea să trebuiască făcută prin telefon.

   Pentru alte defecțiuni stai fără griji, vei putea reactiva Windows fără probleme. Pentru a evita necesitatea de reactivare a Windows după reinstalările care se fac de regulă după grave probleme de natura software, cel mai bine e să faci o imagine de sistem imediat după instalarea Windows și a driverelor. Apar probleme? Dai restore și în 10 minute ai Windows proaspăt instalat, activat și funcțional.

 2. https://www.tomsguide.com/us/windows-10-event,news-20340.html
  https://malwaretips.com/threads/windows-rt-will-not-be-upgraded-to-windows-10.41113/
  https://malwaretips.com/threads/windows-10-free-for-all-windows-8-1-and-windows-7-users-for-first-year.41061/
  https://www.neowin.net/news/windows-10-to-be-free-upgrade-for-windows-phone-81-windows-7-and-81-users-in-first-year
  Aceste linkuri nu-s sa ma dau eu drept mai informat si atot-stiuto.Plus ca intai am citit pe forumul celor de la malwaretips.com inca de miercuri cand a postat Petrovic.Daca si acela e un idiot si bla-bla-bla atunci traiesc intr-o alta lume.Ce am inteles eu,ca multi ceilalti idioti,e ca din momentul in care e lansat oficial Windows 10 timp de 365 zile ai gratuitate oferita pentru upgrade la OS Win 10.In tot acel an vor aparea update-uri lunare,ei le denumesc Preview-uri.
  Daca in cele 365 de zile nu ai facut upgrade de la OS Win 7/8/8.1 la cel 10 esti bun de plata.In plus cei care achita pretul vor beneficia de licenta pe viata Nu doar ptr un an.Licenta la Win 10 pe toata perioada lui de sustinere de catre Microsoft.
  Poti sa faci restore-uri/refresh-uri la instalarea proaspata doar in timpul acelui an din momentul lansarii OS-ui.Apoi se plateste tot.
  Am atasat linkurile sa pot demonstra ceea ce am inteles eu,nu doar sa crezi ca-mi place sa te contrazic.

  1. 1. Tomsguide.
   „If you’re a Windows 7 or 8 user, you’ll be able to upgrade to the next-generation OS for free. That is, if you do so within a year of its launch.” – „Dacă ești utilizator Windows 7 sau 8, vei putea face upgrade la următoarea generație a sistemului de operare gratuit. Asta doar dacă faci upgrade în primul an de la lansare.” Cu alte cuvinte, dacă vrei să treci la Windows 10 de la Windows 7 sau Windows 8 la un an după ce Microsoft a lansat Windows 10, vei plăti.
   2. Malwaretips (primul link) se referă la Windows RT, care nu va primi upgrade la Windows 10.
   3. Malwaretips (al doilea link):”Once a device is upgraded to WIndows 10, we’ll be keeping it current for the supported lifetime of the device,” – După ce un dispozitiv a fost upgradat la Windows 10, vom păstra acel dispozitiv actualizat pe toată durata sa de viață.
   4. Neowin – „Microsoft has announced that its new Windows 10 operating system will be made available as a free upgrade during its first year of availability.” – Microsoft a anunțat că noul sistem de operare Windows 10 va fi oferit ca upgrade gratuit în primul său an de disponibilitate.
   „”once a device is upgraded to Windows 10, we’ll be keeping it current for the supported lifetime of the device.” – După ce un dispozitiv a fost upgradat la Windows 10, vom păstra acel dispozitiv actualizat pe toată durata sa de viață.

   Confuzia pe care o faci tu: Ai înțeles, nu știu de unde, că Microsoft îți impune să treci la Windows 10 înainte ca acesta să fie lansat în versiune finală. Nici vorbă de așa ceva! Microsoft se referă strict la versiunea finală a Windows 10! Abia din momentul în care aceasta este făcută publică ai 365 pentru a face upgrade gratuit, dacă folosești Windows 7 și Windows 8 legal!

   Pune-ți reminder în calendar și, cu puțin noroc, în septembrie 2016 vedem cine a avut dreptate. :)

 3. Am spus ca ai o perioada de gratie de un an de zile din momentul lansarii versiunii finale.Am zis ca perioada de gratie,neplata,e strict ptr trecerea gratuita de la OS 7/8/8.1 la OS-ul 10.Nu am aratat vre-o impunere a dezvoltatorului.Am scris clar si citetz mai-sus.
  Ca pe urma incepand din septembrie 2016 sa nu mai fie perioada gratuita ptr upgrade de la Windows 7/8/8.1 .Stiu ce am scris ! Nu am facut nici-o confuzie si-n final mi-ai dat dreptate.
  Eu am inceput dizertatia tocmai de la ale tale cuvinte,te citez :”Nu stimabililor, Windows 10 va fi gratuit pe toată durata de viață a dispozitivului pe care a fost activat, pentru toți cei care trec de la Windows 7 sau Windows 8.1 la acesta în primul an de la lansarea sa!”
  Windows-ul e gratuit doar in primul sau an de viata,cele 365 de zile de la lansarea oficiala.In toata aceasta perioada e gratuita trecerea de la cele inferioare.Asta am scris mai devreme.
  Nu am facut nici-o confuzie si sa discutat indelung.In mod gratuit va putea fi folosit si se vor putea primii acele”update-uri” lunare.Doar cei care achizitioneaza o cheie de licenta vor beneficia de actualizarile gratuite ptr device-ul inregistrat pana crapa.
  Mai vorbim dupa ce e lansat oficial ce va decide cei de la Redmond,Washington.
  Sanatate si noroc !

  1. Recapitulând, dacă faci upgrade gratuit în cele 365 de zile de la lansarea oficială, eu spun că vei beneficia de același avantaje pe care le are cineva care cumpără licența pentru Windows 10 după această perioadă de grație, iar tu susții contrariul. Vom vedea care are dreptate…

  2. Marian,
   Ca Microsoft MVP pe zona Windows-Expert Consumer pot să îți spun că Windows 10 va fi un upgrade gratuit pentru Windows 7 și Windows 8.x așa cum spune Cristian. Ca să fiu mai precis, Incepand cu ziua lansarii comerciale a versiunii Windows 10, orice utilizator care face upgrade de la o licență legală Windows 7 sau Windows 8.x pe durata celor 365 de zile, beneficiază de Windows 10 gratuit pe viață, nu doar pentru un an.
   Ar mai fi de precizat că upgrade-ul este gratuit doar pentru acasă, nu și pentru firme.
   Dacă este necesar mai pot ruga si alti MVPs să comenteze aici pentru a confirma. În plus, cel care a facut acest anunt la evenimentul Microsoft de pe 21 ianuarie este chiar Terry Myerson, seful diviziei Windows (Corporate Vice president Windows PG).

 4. si eu am inteles, la fel, cei cu licenta 7 si 8 trec la 10 gratuit in primul an, ceilalti vor cumpara o licenta cu vreo 150 de euro daca trec prea tarziu de pe xp, vista 7 sau 8.

  1. Dar, dar sunt mulți care au înțeles ce-au vrut ei, nicidecum ce s-a spus… :)

 5. În 2008 mi-am cumpărat un laptop care avea preinstalat Windows Vista ; când a apărut Windows 7 , am mers la un service și mi l-a instalat .
  Acum dacă vreau Windows 10 , trebuie să-mi cumpăr licență ?
  Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns .

 6. Imi poti spune si mie te rog daca a aparut versiunea finala ,nu as vrea sa instalez versiunea de proba cu erori?

  1. As dorii sa stiu pentru cit timp este gratuit windows 10 pentruca l-am descarcat si eu , dar daca as avea de platit prefer sa ma intorc la windows 8.1 multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.