Windows 10 November Update (TH2/10586) nu mai este disponibil prin Media Creation Tool

Cei de la Microsoft s-au răzgândit cu privire la modul în care cea mai recentă versiune a Windows 10 (TH2/10586) poate fi instalată. Dacă în urmă cu ceva timp recomandau utilizatorilor descărcarea imaginilor ISO și actualizarea manuală, prin intermediul Media Creation Tool, acum s-au răzgândit și au redirecționat instrumentul spre versiunea RTM, adică build-ul 10240. Astfel, toți cei care încă n-au făcut pasul la Windows 10, vor trebui să efectueze mai întâi o instalare curată a versiunii RTM și abia după ce au făcut asta, prin Windows Update, să instaleze toate actualizările publicate din iulie și până acum.

Media Creation Tool

Dacă mă întrebați pe mine, e o decizie bizară în condițiile în care sunt convins că va descuraja migrarea la Windows 10, dar poate că asta se și urmărește. La urma urmei, mai devreme sau mai târziu, Windows 10 va ajunge în toate PC-urile compatibile, gratis ori contra cost, a tuturor celor care văd în sistemul de operare de la Microsoft mai multe avantaje decât cele oferite de OS X sau GNU/Linux.

În alte știri, observ că interesul pentru Windows 10 e tot mai mare, iar mie, unul, încă nu mi-a părut rău că l-am instalat. Atât sistemul cât și driverele și programele pe care le folosesc zilnic au fost actualizate și au ajuns la maturitate, ceea ce a făcut ca noua versiune de Windows să fie una pe măsura 8.1 și Windows 7.

18 Comentarii

 1. Mda. Chiar cand vroiam si eu sa incerc versiunea asta noua de windows 10 si sa descarc cu Media Creation Tool. Dar am gasit pe un site versiunea asta build 10586, insa nu stiu daca o fi buna.

 2. Deocamdată rămân la Windows 7. Nu prea văd de ce W 10 ar fi mai bun, cel puțin pentru un utilizator normal ca mine (internet+muzică+filme+word online). Și când mai citesc despre toată această procedură de upgrade de la 7 la 10 îmi trece repede orice poftă de a experimenta.

  1. Doar noutățile ar putea reprezenta un motiv, dar dacă acestea nu te interesează, din punct de vedere al performanței n-ai nimic de pierdut/câștigat.

 3. La mine nu a mers sa-l activez cu o cheie de la windows 8.1. Am introdus acea licenta chiar atunci la instalarea Windows-ului si a fost acceptata atunci pe moment, apoi mai tarziu cand ma uit in MyComputer zice ca Windows-ul nu este activat. Prima data m-am logat la contul Microsoft la instalare si la a doua instalare a Windows-ului am dat „skyp this step” si tot nu s-a activat, iar la internet m-am conectat. Pe acest pc nu am facut in trecut niciun upgrade de la 8.1 la 10 ca poate asa mergea. Sau poate nu o vrea sa accepte licenta aia care am introdus-o eu.

 4. Nu este fake, l-am luat de pe un site popular windows-ul direct in format ISO si l-am facut cu rufus pe stick si unui cumnat de-al meu ia mers bine la instalare cu aceeasi licenta care i-am dat-o eu si acuma la el zice ca are windows-ul activat dar la mine nu merge deloc, zice ca nu este activat. Numai ca el facuse in trecut pe laptop un upgrade de la 8.1 la 10, eu n-am facut asa ceva. Si zicea ca a sters si toate partitiile ce avea pe acolo cu OEM de la windows 10. In rest windows-ul se comporta excelent pana acum, doar ca nu am reusit sa-l activez. :)

  1. Nu la asta se referă @yo9fah.
   Din mesajul tău, deși e posibil să fi înțeles greșit, deduc că ați folosit amândoi aceeași licență?

 5. Da. Si apoi i-am dat si lui licenta sa vad daca si la el se intampla la fel pentru ca si el si-a instalat tot aceeasi versiune de windows 10 identica.

 6. Pai da, dar eu am bagat prima data licenta la mine si nu s-a activat. Si pe urma a doua zi i-am dat-o si lui si la el a mers. E ciudat.

 7. Eu banuiesc ca la el s-a activat pt ca a facuse un upgrade mai de mult de la 8.1 la 10. Desi el a sters toate partitiile si cea cu OEM creata de la upgrade, a sters tot mai de mult. Cand a bagat 10 nu mai avea nicio partitie OEM.

 8. Pai atunci inseamna ca asta ar fi explicatia. Ca el facuse in trecut acel upgrade de la 8.1 la 10 si acuma windows 10 i-a detectat laptop-ul si s-a activat cu acea licenta care la mine n-a mers, nu?

 9. Am achizitionat un sistem Lenovo G50 cu Win10. Incercand sa fac update-ul din noiembrie 2015 , dupa descarcare care parea ca s-a realizat, cere continuu restart fara sa faca instalarea si semnaleaza ca este disponibil update-ul respectiv. Care poate fi problema? Nu am facut un backup inainte de update. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.