Și cum e cu Windows 10, nu se mai plătește cota aia lunară? Parcă era gratuit doar în primul an…

Spuneam prin 2015, și mulți mă contraziceau, că Windows 10 nu va fi gratuit doar în primul an. Dar cum dreptatea fiecăruia trebuie să fie mai mare decât a celuilalt, a rămas că ne reauzim după un an de la lansarea lui. A rămas… dar îmi place să mi se dea dreptate, că nici măcar eu nu-s perfect.

Mai erau unii (genul ăla de blogări care scriu de pe la jumătatea lui 2016 articolul ăla beton despre cel mai bun laptop din 2017, sau ăia care-ți citesc blogul pentru a scrie 2-3 zile mai târziu un articol sau ghid pe același subiect, cu de 5 ori mai multe baliverne la interior fiindcă Google apreciază să ai contentul mare), care nu acceptau când spuneam că Windows 10, dpdv al performanțelor, e cel mai bun dintre toate. La jucat, la randări, la tot…

Cum n-au acceptat, de altfel, nici când am spus că Windows 8 e varză. Dar de la Windows 10 nu s-au mai întors la 7, cum au făcut cu 8-le până să apară 8.1. Culmea, nici la XP, deși erau convinși că e mai rapid, ferm convinși.

Nu vreau să fiu așteptat la scară cu eugenii și trandafiri, dar au trecut vreo 6 luni de când Windows 10 a împlinit 1 an și nimeni nimic. Mă așteptam la un comentariu, la un email sau ceva gen „Bă, ai avut dreptate, greșeala mea!”. Eu așa fac atunci când îmi dau seama că erap pe arătură. Întrebați, nu mă credeți pe cuvânt…

Ține de bun simț, de cei 7 ani de-acasă. Cred.

În alte știri, Windows 10 e tot gratuit, după cum ziceam și-n 2015. Iar eu am revenit la dual boot; da, experimentul a eșuat, însă detaliile le las pentru un articol dedicat.

9 Comentarii

 1. Păi este gratuit dar parcă apărea în dreapta jos „Activate Windows now” sau ceva de genul.

  Eu am deja o lună și 5 zile și încă rezist. A trebuit să merg până la fraimiu pentru o chestie în Photoshop dar în rest e ok. Sunt 95% pe browser și încă câteva programe mici și uneori nici nu conștientizez clar pe ce sistem de operare sunt. Adică s-a cam dus entuziasmul de la început.

  1. Mă refeream la faptul că nu li se cere plata vreunei taxe celor care au făcut upgrade în anul de grație. Mulți insistau că așa va fi.

  1. Am început câteva proiecte noi ce implică procesare video, deci nu prea văd o astfel de revenire prea curând. Asta da, pe laptop am doar Linux.

 2. Salut Cristi ,
  Cum putem schimba limba in care este afisat Windowsul ? Ex: Din engleza in romana , fara a instala din nou sistemul . Multumesc anticipat

  1. Apesi Windows Key + I ca sa deschizi Windows Settings.
   Click „Time & language”.
   Click „Region & language”.
   Sub Languages, click „Add a language” si adaugi ce limba vrei.
   Apoi selectezi noua limba si alegi „Set as default”.
   Pt. mai multe informatii, click aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.