Windows 10 Threshold 2 (TH2 – build 10586) este aici! Iată cum îl puteți descărca și activa

Momentul mult așteptat a sosit! Prima actualizare importantă a Windows 10 a fost făcută publică astăzi și este livrată utilizatorilor Windows 10 la fel ca orice alt update.

Cei care au preferat să aștepte update-ul TH2, adică toți cei care au rămas la Windows 7, 8 și 8.1, pot descărca și instala manual Windows 10 TH2, „pe curat” cum ne-am obișnuit să-i spunem acestui tip de instalare, și-l pot activa cu cheia de produs (licența/serialul) Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1. Eu tocmai l-am instalat și activat astfel!

Windows 10 TH2

Eu n-am vrut să fac upgrade, făcusem asta deja de două ori cu versiunea RTM și n-am fost mulțumit de rezultate, așadar, deși nu aveam confirmarea că acest lucru este posibil, mi-am încercat norocul descărcând Windows 10 TH2 cu Media Creation Tool, instrumentul de creat suporturi de instalare, pe care îl puteți descărca de aici.

După descărcare, am verificat versiunea Windows 10, mai exact „build-ul” acesteia, pentru a mă asigura că am descărcat și „creat” un pendrive de instalare a TH2:

buildul corect 10586

Între timp, cei de la Winbeta au publicat un articol în care au confirmat că Media Creation Tool descarcă deja Windows 10 TH2 (build 10586).

Crearea suportului de instalare a durat aproximativ 20 de minute. Având o conexiune destul de bună la Internet, pentru descărcarea fișierelor am avut nevoie de mai puțin de 5 minute.

unitatea flash este gata

La instalare, deși mi se oferea posibilitatea de a instala fără a introduce o cheie de produs, amânând astfel activarea automată pentru atunci când mă voi conecta la contul Microsoft, am folosit, mai mult din curiozitate, cheia pe care o obținusem la achiziționarea Windows 8.

Respectiva cheie a fost acceptată și am putut instala Windows 10 TH2 fără probleme, iar acesta a fost activat automat după instalare, de îndată ce a reușit să se conecteze la Internet. Presupun că sunt acceptate și cheile de produs ale Windows 8 și Windows 7.

Menționez, fiindcă știu că mulți mă vor întreba asta, că n-am conectat încă Windows 10 la contul Microsoft, prin urmare activarea nu este condiționată de această acțiune.

Cei care nu ați mai instalat Windows 10, sau niciun alt Windows, aveți aici un ghid de instalare. E drept că n-a fost scris recent, prin urmare pot exista mici discrepanțe, dar promit să-l actualizez în zilele următoare. Oricum, pașii esențiali au rămas neschimbați, așadar îl puteți urma cu încredere pentru a efectua corect instalarea.

Principalele noutăți ale Windows 10 TH2

Windows 10 TH2 este ceea ce până nu demult numeam „Service Pack 1”. Este prima actualizare importantă a Windows 10 și aduce, pe lângă remedii pentru problemele comune identificate în primele luni de la lansare, îmbunătățiri ale performanței, o mai bună stabilitate și câteva caracteristici noi, în opinia mea, minore.

Începând de acum, Windows 10 pornește cu 30% mai rapid decât Windows 7!

Cortana, pentru cei care o pot utiliza (în România încă nu este disponibilă), a fost îmbunătățită considerabil, aplicația-asistent integrând acum sugestii și recunoscând mult mai ușor indicațiile noastre pentru a configura memento-uri și notificări, iar începând de acum va putea fi utilizată și cu un cont local.

Microsoft Edge, navigatorul web cu care Microsoft înlocuiește Internet Explorer și încearcă să treacă în era noastră, a fost îmbunătățit, include un preview al filelor și poate sincroniza favoritele între mai multe dispozitive. Extensiile vor trebui să mai aștepte puțin…

Xbox App are o nouă interfață, include un dashboard care asigură un acces mult mai rapid la jocuri, dar au suferit modificări și funcția de sugerare a contactelor, chat-ul, notificările, HUB-ul de acces la jocuri oferă acces la transmisiuni Twitch și, cel mai important, permite utilizarea jocurilor de pe consolă pe laptop-ul sau desktop-ul personal.

Iar aici se încheie lista principalelor noutăți vizibile care ar trebui să ne intereseze.

În ceea ce mă privește, folosesc Windows 10 TH2 de doar câteva ore și pare OK, dar să nu uităm că am mai spus asta. Rămâne de văzut dacă și cât timp îl voi păstra, pentru mine fiind important să se comporte cel puțin la fel ca Windows 8.1, că nu prea am timp „să-l bibilesc”.

Spre bucuria mea, atât fabricantul plăcii de bază cât și cel al plăcii video ale desktop-ului meu au lansat recent noi drivere pentru Windows 10, iar asta se simte în special atunci când folosesc aplicațiile de editare foto și video. E drept, și acestea au primit update-uri între timp.

Îmi mai rămâne doar o curiozitate: câți dintre voi veți face pasul la Windows 10 și de ce, iar cei care încă nu v-ați hotărât, ce anume vă (mai) ține în loc?

17 Comentarii

 1. Doar faptul ca nu am timp acum ma opreste sa-l instalez, dar cu prima ocazie-prin iarna- o sa o fac. Sper sa fi remediat o parte, de fapt cea mai mare, din problemele aparute. bine ai revenit la oile noastre!

 2. Am folosit vreo 2 luni Windows 10 instalat ca şi update la 7, şi am revenit înapoi la 7. Mergea cam la fel de repede sau o idee mai încet (acelaşi calculator, aceeaşi configuraţie, acelaşi maus, acelaşi utilizator, adică tot eu!) şi am renunţat pentru că nu mi-o plăcut interfaţa şi impresia mea e că spaţiul util din interiorul aplicaţiilor era mai mic decît aceleaşi aplicaţii folosite în 7, apoi am observat că scrisul avea cîteodată probleme deranjante pe ecran (posibil din cauza driverului video). Per total nu am fost absolut cu nimic impresionat din superlativele cu care o fost catalogat. Chiar am reuşit să-l blochez la un moment dat. E adevărat, nu a fost instalat „pe curat” şi poate că de asta or lipsit satisfacţiile, dar nici că degrabă o să trec la 10, pentru că nu văd nice un avantaj pentru configuraţia care o am. Sînt însă foarte curios de experienţele din partea altor utilizatori, am încredere că viitoarele patch-uri (care tot cîrpeli sînt la urma urmei) vor aduce un sistem mai sigur şi mai stabil, pentru că avem parte şi de enormităţi de toată grrroaza (millennium, vista şi 8). Spor !

  1. Problema cu textele se rezolvă instalând driverul video lansat de fabricantul plăcii video. O spun deoarece și eu mă număr printre cei care au experimentat-o.

 3. Eu il am instalat chiar de la lansarea oficiala si sint foarte multumit cu el . Singura problema a fost , asa cum am scris tot la tine pe blog , cind am instalat BitDefender . Deci , atentie , instalati programe care au fost deja instalate si probate de altii .
  Ce nu mi-a placut la Windows 10 – lipsa Desktop gadgets ( ma obisnuisem cu ceasul si calendarul pe ecran la Windows 7 ) si lipsa Windows Photo Viewer (la fel , cel din Windows 7 mi s-a parut mai practic) . Pe ambele le-am rezolvat dupa ample „sapaturi” prin internet , ambele functioneaza acum pe 10 ca si pe 7 .

  1. Da, și eu încă mai caut, din instinct, opțiunea „Preview” în meniul contextual al fotografiilor. Referitor la gadgeturi, ai încercat asta?

  2. Te cred pe cuvint… dar ai cumva setarile facute pe blog ca sa nu fie afisate link-urile decit cu aprobarea ta ?
   Ti-am scris inca o data si cind dau click pe „Trimite comentariul ” , tot ce am scris dispare.

 4. Daca nu citeam articolul tau, nu-mi dadeam seama ca eu aveam deja actualizat sistemul de operare. Daca nu ma insel, cred ca am facut upgrade inainte cu ceva zile. Nu aduce nimic senzational atat timp cat nu am bagat de seama.
  Eu am facut upgrade la Windows 10 de la bun inceput si ruleaza foarte bine. N-a fost nevoie de nici o instalare pe curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.