Wow! Internet Explorer 11 RP pentru Windows 7 este cu 0,013 secunde mai rapid decât Internet Explorer 10…

Microsoft a lansat în urmă cu câteva ore versiunea Release Preview a Internet Explorer 11 pentru Windows 7, iar cu această ocazie a ținut să menționeze că acesta ar fi cel mai rapid internet browser al momentului. Deși sună interesant  titlul de „cel mai rapid”, însă dacă faci un calcul simplu, vei descoperi că Internet Explorer 11 RP e cu 0,081 secunde mai rapid decât Chrome 29, și cu 0,062 secunde mai rapid decât Firefox 23. Pe mine mă amuză anunțurile astea gen „noua versiune e cu 30% mai rapidă decât cea anterioară”. E adevărat că „Știți, n-am făcut mare brânză, Internet Explorer 11 e mai rapid decât Internet Explorer 10 cu doar 0,013 secunde, așa că, dacă vreți să actualizați, nu o faceți pentru viteza de navigare…”, n-ar fi sunat la fel de comercial, dar totuși…

Internet Explorer 11 Release Preview

Pe de altă parte, mă bucur tare mult că Internet Explorer 11 a întrat în rândul browserelor actuale, acesta având începând cu această versiune suport pentru WebGL (tehnologie folosită pentru accelerarea hardware a conținutului 2D/3D) și SPDY (protocol de compresie a datelor dezvoltat de Google, disponibil de ceva timp în Chrome, Firefox și Opera); mai bine mai târziu decât niciodată…

Download IE 11 RP pentru WIndows 7

12 Comentarii

  1. La fiecare 276923 noi accesări (sau accesări după eliminarea temporarelor), câștigăm o oră. Presupunând că rămânem pe fiecare site accesat minimum 1 minut și ținând cont că fiecare zi are 1440 minute, dacă am naviga 24 de ore din 24, la fiecare 192.30 zile, am economisi acea oră (6,3 luni).
   Eu navighez pe Internet, în medie, 4 ore/zi, adică 240 de minute, deci voi avea maximum 240 de accesări/zi. Așadar: 276923:240=1153 zile. Cu alte cuvinte, la fiecare 3 ani (aprox), dacă accesez doar site-uri neaccesate până atunci, care se încarcă în 137 ms și rămân pe fiecare dintre acestea maximum 1 minut, economisesc 1 oră.
   Privind lucrurile așa și presupunând, prin absurd, că eu am făcut calculele bine, tot nu mi se pare mare scofală… Pierd mai mult timp așteptând autobuzul, decât folosind IE10 în loc de IE 11.

 1. :)) chiar ai socotit. Eu glumisem. Felicitări. Păi o oră.. e ceva când n-o ai. Legat de IE11. Mie îmi place cum se mișcă, adică e interesant. Nu-l folosesc decât 2 minute la 5 zile.. dar parcă e altceva față de edițiile trecute.

 2. Cred ca marea problema care ne face sa asteptam la deschiderea unui browser sau a unei pagini este hard-disk-ul lent din sistem, sau un sistem neintretinut. IE se deschide intr-adevar repede. Oricum eu raman la FF deocamdata, este mult mai bine structurat (meniuri, butoane, etc), chiar daca porneste mai lent (1-2s). Pe laptop mi-am pus SSD, FF porneste tot lent, probabil pentru ca am vreo 20 de extensii, dar in rest… no comment.

 3. Dar la grafica au schimbat ceva?Interfata.Ca de laudat nu-i intrece nimeni.E chestiune de marketing.Pur si simplu nici nu percepi diferenta.E mult prea mica.Ca in cazul monitoarelor cu acel timp de raspuns din ce in ce mai mic.Il facusera unii de 3 milisecunde.Imi venea sa si rad pentru ca ocgiul uman nu percepe nimic sub 5.Asa si astia.Mai bine schimbau grafica lui Internet Explorer.

 4. Bine las-o balta, eu unu nu mai comentez nu merita imi stergi fiecare com, ce ale mele nu conteaza. Sunt dislexic si mai fac greseli, laso balta nu credeam ca e atat de multa nesimtire nu te supara pe mine, dar asa e! Blog scos de la bookmarks nu merita!

 5. uite un browser pe care il tin in pc de cateva zile, e vorba de Citrio, un browser cu baza pe chrome care merge mai bine ca uns cel putin la mine. E construit pentru internetu modren, si scoate paginile in evidenta, cel putin asa mi se pare mie, https://citrio.com/

 6. uite un browser pe care il tin in pc de cateva zile, e vorba de Citrio, un browser cu baza pe chrome care merge mai bine ca uns cel putin la mine. E construit pentru internetu modren, si scoate paginile in evidenta, cel putin asa mi se pare mie, https://citrio.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.