Xiaomi Mi 5c, primul telefon cu procesor Xiaomi

Surge S1 este primul procesor construit de Xiaomi, ales de arhicunoscutul fabricant asiatic pentru a-i da viață modelului Mi 5c, un terminal care, pe lângă noul chipset, va mai ascunde sub capotă și un GPU Mali-T860, 3GB de memorie RAM, un modul foto dotat cu un senzor de 1,25μm, acumulator de 2860 mAh cu încărcare rapidă și 65GB de memorie internă eMMC5.0.

Surge S1

Surge S1 se poziționează, dpdv al performanțelor, conform datelor oficiale, undeva în jurul seriei 600 a Snapdragon, cu o idee mai rapid decât Helio P20-ul construit de MediaTek.

SurgeS1 - Antutu

Mai multe detalii despre Xiaomi Mi 5C și noul chipset care, apropo, este de 64 de biți și este compus din 4 nuclee A53 de 2.2 GHz și altele 4 A53 tactate la 1.4 GHz, găsiți aici.

Este plăcut sa vezi cum Xiaomi intră în grupul select din care doar Apple, Samsung și Huawei făceau parte până în urmă cu doar câteva zile, grupul fabricanților care-și dezvoltă procesoarele în funcție de telefonul pe care vor să-l vadă în mâinile propriilor clienți, nicidecum viceversa. Mai sper doar că nu vor urma stupidele politici ale MediaTek, că e stupid să nu poți construi ROM-uri custom pentru ceva ce e al tău în acte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.