Xiaomi Mi Band 2 — așteptări mari, satisfacții mici

Xiaomi Mi Band 2 este cea mai dezamăgitoare versiune din seria de brățări ale aceluiași fabricant, iar asta o spun după aproape o lună de utilizare zilnică. N-am să-i fac un review convențional, că face cam tot ce fac și versiunile anterioare, cu mici diferențe.

Mi Band 2 - lateral

Numără pașii (aproape) la fel de bine ca versiunile anterioare, citește ritmul cardiac, afișează notificări, ora și-ți monitorizează, teoretic, mai bine somnul. Am spus „teoretic” deoarece eu, unul, nu am sesizat nici o diferență, ci din contră, mai multe rateuri.

Cureaua, comparativ cu cea a versiunilor anterioare, pare la prima vedere executată cu mai multă grijă la detalii, însă este doar mai elegantă. Nu o singură dată mi s-a întâmplat ca în timp ce alergam sau făceam diverse lucruri prin casă, cureaua, în dreptul închizătorii, să se agațe de buzunarele sau găicile pantalonilor și să se deschidă.

Mi Band 2 - curea

Vinovat e pin-ul metalic. Acesta este mai subțire decât al curelelor versiunilor anterioare și drept urmare se eliberează mult mai ușor atunci când e agățat. În mod inexplicabil, dacă încerci să-l deschizi tu însuți, rezistența opusă îți dă de înțeles cu totul altceva.

tacker - mi band 2

Pe de altă parte, tracker-ul (modulul electronic) se activează din senin, fără să-i ating butonul, după care începe măsurarea ritmului cardiac. Mai mult, pare să nu „știe” când brățară nu se afla la încheietură, ci tot încearcă citirea pulsului până epuizează bateria.

Deși nu am folosit brățară având notificarea prin vibrare a mesajelor și apelurilor primite pe telefon sau alarme inteligente, ci doar pentru a-mi monitoriza activitatea fizică și somnul, după doar 9 zile de utilizare acumulatorul a pierdut cam 60% din energie.

De făcut duș sau de scăldat purtând brățară nici nu poate fi vorba din aceleași motive. Prima dată când mi s-a întâmplat să vibreze și să afișeze pe ecran informații parțiale în timp ce făceam duș, am tras o mică sperietură crezând că am expus-o la temperaturi prea mari.

Mi Band 2 la incheietura

Și sincronizarea cu aplicația se face greoi, noua versiune necesitând de 3 ori mai mult timp pentru a stabili conexiunea cu telefonul.

Senzorul de monitorizare a ritmului cardiac dă, la rându-i foarte multe și dese rateuri. Fie nu reușește citirea de la prima încercare, fie afișează valori eronate. Probabil, pentru o mai bună citire este necesară strângerea curelei peste limita de confort.

senzor

După cum probabil știți, telefoanele Xiaomi (și nu numai acestea) pot fi configurate pentru a se debloca automat, fără a solicita cod de deblocare sau amprentă. Dacă cu versiunile mai vechi deblocarea se făcea doar la câțiva cm distanță între brățară și telefon, cu cea actuală telefonul se deblochează automat chiar și de la 2-3 metri distanță.

Concluzii

Xiaomi Mi Band 2 nu este atât de practică pe cât dă de înțeles la prima vedere. Dacă folosiți deja o astfel de brățară și obișnuiți să o scoateți de pe mână atunci când faceți plouă, faceți duș ori înotați, e un chilipir.

În schimb, dacă sunteți de utilizator care se desparte de brățara inteligentă doar pentru a o reîncărca, sfatul meu e să fie o versiune anterioară, fie altă marcă. Desigur, principalul atu față de concurență rămâne autonomia încă destul de bună (16 zile fără notificări).

Brățara testată de mine a fost trimisă în teste de către cei de la Everbuying.net, care o au pe stoc la prețul de 41,30$.

10 Comentarii

 1. Salut Cristian am cumpărat și eu o bucată dar am o problema dece când întorc mana nu se aprinde ecranul cu ceasul trebuie să apăs butonul pentru a vedea ora, e vreo setare de făcut ?

 2. Am luat-o si eu acu 1 saptamana si sunt foarte multumit. Probabil au mai lucrat la soft, merge super bine si nu da rateuri. Am luat-o cu garantie de la noi si tocmai de asta nu o dau jos cand vine vorba de contact cu apa. Afiseaza numele celui care te suna/trimite sms.
  Distanta de deblocare prin bluetooth poate fi customizata (nu stiu daca in momentul scrierii reviewului se putea) si nu mi se pare a fi mare. E setata pe cea mai mica, si se deblocheaza la aproximativ 20 cm de bratara. Mai departe nu.
  Nu am patit sa sara de la mana.

 3. Buna!
  Multe din cele scrise de tine sunt adevarate(si de bine si de rau),insa eu am o intrebare: am dezinstalat aplicatia,dorind sa o dau bratara cuiva(folosim amandoi huawei p8lite),acesta nu a reusit sa se conecteze la ia! Ii arata updating firmware…am incercat sa ma reconectez eu(am instalat iar aplicatia,contul fiind acelasi),dar nimic! N am reusit sa ne conectam nici cu aplicatia mi nici google fit!
  Ce e de facut?

  1. Vorbim de aplicatia oficiala MiFit nu?
   Daca procesul de actualizare firmware nu este finalizat si ea a ramas blocata in stadiul asta nu prea sunt solutii.
   Poti incerca reincarcarea 100% a dispozitivului ori incarcarea ultimei versiuni ale MiFit.
   Pe Google Play este 3.3.1 iar din alte surse gen ApkMirror 3.3.4.6.Poti testa de asmenea si aplicatii similare ca asta sa verifici daca patesti aceeasi problema.
   Verifica de asemenea si optiunile legate de bluetooth.
   Daca in continuare ramane intr-un ciclu continuu de actualizare ori apelezi la garantie pentru retur si inlocuire ori optezi pentru un resigiliat de aici, avand ocazia sa o achizitionezi la jumatate de pret.

   Eu unul nu as mai lua alta sincer sa fiu daca pot apela la garantie si inca beneficiaza de acest lucru.
   Nici de noua nu as mai lua alta.
   De ce zic asa?
   Deoarece exista deja anumite „dovezi” ori zvonuri legate de urmatoarea generatie, anume Mi Band 3.
   Xiaomi Mi Band 3 On The Way, Gets Bluetooth Certification
   Asa ca mai bine mai asteptam un pic noua generatie, care sa speram promite mai multe decat suratele ei si nu ne mai complicam.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.