Tableta Xiaomi MiPad 2 este disponibilă la precomandă!

Săptămâna trecută a fost prezentată MiPad 2, a doua versiune a tabletei celor de la Xiaomi, fabricant chinez renumit pentru produsele de foarte bună calitate scoase pe piață până acum, în versiuni cu sisteme de operare Android 5.1 și Windows 10.

Spre diferență de prima versiune, MiPad 2 este cu 18% mai subțire, cântărește cu 38 de grame mai puțin, carcasa este din metal, unibody, iar display-ul este de 7,9 inci și are o rezoluție identică cu cea a tabletei iPad Mini 4, de la Apple (2048 x 1536 px; 336 ppi – retina).

Xiaomi MiPad 2

Difuzoarele au rămas tot în spate, iar camera principală a fost poziționată în colțul drept superior. Butoanele capacitive sunt poziționate sub display, la fel ca la versiunea anterioară.

O altă noutate importantă o reprezintă conexiunea USB C și care, după cum știți, pe lângă o viteză mai bună de transfer a datelor, este una de tip reversibil, care, spre diferență de standardele anterioare, permite conectarea în ambele poziții.

Xiaomi MiPad 2 USB C

Pe latura superioară se află doar mufa jack, cea care permite utilizarea tabletei cu căști sau hands free, cea stângă fiind lipsită de butoane sau fante.

Xiaomi MiPad 2 - Sus

Ce mă intrigă e indiferența cu care Xiaomi tratează similitudinile dintre această versiune a tabletei MiPad și cele ale iPad-ului mini 4, folosindu-se de acestea pentru a se mândri cu performanța de a fi scos pe piață o tabletă practic identică concurenței.

Un fabricant intreresat să-și comercializeze oficial produsele în SUA ori UE ar avea serioase probleme legale dacă ar face asta, însă Xiaomi, care vinde oficial doar în China, face referire la noul membru al familiei de tablete fabricate de Apple inclusiv în materialele promoționale!

Xiaomi MiPad 2 Promo

Poate că e un motiv de laudă să poți face o tabletă care nu doar că-i seamănă leit uneia fabricată de Apple, ci mai și funcționează impecabil și costă mult mai puțin.

De exemplu, un iPad mini 4 cu 16GB de memorie internă costă 389€ în UE, iar versiunea de 64GB cu 100€ mai mult. Xiaomi MiPad 2 cu 16GB spațiu de stocare costă 205$ la retailerii din China, în timp ce versiunea cu 64GB nu depășește 250$!

Specificații tehnice

OS MIUI 7, Android 5.1 Lollipop / Windows 10
Display 7,9 inci, 2.048 x 1.536 px (326 ppi)
CPU Intel Atom (X5-Z8500) quad-core 2,24 GHz 64-bit
RAM 2GB
Memoria internă 16 GB / 64 GB
Baterie 6.190 mAh
Camera Foto 8MP / 2MP
Conectivitate Wi-Fi
Dimensiuni 200,4 x 132,6 x 6,95 mm
Greutate 322 gr

După cum vedeți, vine cu MIUI 7, o versiune adaptată, optimizată și customizată a Android 5.1 Lollipop, sau cu Windows 10 de 32 de biți, sisteme de operare despre care se spune că pot fi utilizate și în dual boot. Această posibilitate este oferită de către procesorul său, un Intel Atom X5-Z8500, pe care l-am văzut și în construcția tabletei Teclast X98 Pro.

Tot ce mai pot să vă spun momentan e că Xiaomi MiPad 2 este disponibilă la precomandă pe GearBest.com, unde o puteți rezerva, în funcție de versiunea dorită, cu prețuri începând de la 200$, cu costul transportului inclus în preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.