Xiaomi MiKey: „butonul-minune” pentru dispozitive Android

Xiaomi MiKey este un buton de mici dimensiuni ce are forma unui jack audio, căruia îi pot fi asociate 10 funcții diferențiate între ele de numărul de declanșări. De exemplu, acesta poate fi configurat să deschidă aplicația Camera de fiecare dată când este apăsat consecutiv de 2 ori, sau să activeze flash-ul în modul lanternă atunci când este apăsat o singură dată.

Xiaomi MiKey

Pentru a nu-l pierde atunci când folosiți căștile, acesta vine însoțit de un suport de silicon ce se prinde chiar de firul primelor, vizibil în fotografia superioară, disponibil în mai multe culori.

Aplicația oficială se numește Mi Click, disponibilă neoficial și în limba română, însă eu n-am reușit să o instalez în telefonul meu din cauza unor limitări de securitate ale Flyme OS. N-am avut chef să aflu cauza, așa că am instalat KlicK, o alternativă gratuită disponibilă în G. Play.

KlicK rulează în fundal și te întreabă, de fiecare dată când ai conectat ceva la jack-ul audio, dacă este vorba de butonul MiKey sau de căști. Permite configurarea a până la trei acțiuni pentru apăsări consecutive și altele două pentru „gesturi”, adică o combinație între apăsări scurte și lungi, care fie sunt vii și au toane, fie sunt OK și eu prea greu de cap pentru a putea înțelege exact cu se folosesc; cert este că uneori funcționează, alteori nu.

Din fericire există și alte aplicații compatibile. Eu am mai încercat doar KeyCut, care permite configurarea a până la 12 acțiuni, dar eu am nevoie doar de 3 (revenirea la ecranul principal, activarea camerei și activarea lanternei), așa că am păstrat-o pe prima.

Îmi place că nu se activează aiurea în buzunar. Am mers vreo opt km pe jos având telefonul în buzunarul de la blugi și n-am avut parte de accidente. Când am vrut să fac o fotografie nu a fost nevoie de mai mult de o simplă apăsare a butonului după deblocarea telefonului.

Nu cred că i se poate cere, unui dispozitiv care costă mai puțin de 5 lei, să fie mai util decât este deja MiKey, dar dacă aveți candidați… Apropo, funcționează doar pe Android!

2 Comentarii

  1. Ar mai fi Pressy, un gadget pentru Android la 15 dolari, lansat prin KickStarter. Pentru cine nu doreste fire, este solutia Flick (Android, iPhone).
    Pentru cei cu putina indeminare, se poate confectiona un astfel de buton ! Ideea e simpla, „secretul” acestui magic buton consta practic in atingerea pinului de microfon cu masa, de aceea trebuie folosita o mufa cu 4 inele (pentru ca are si inel pentru microfon), mufa pentru casti avind doar 3 inele (canal stinga, dreapta si masa). La fel de bine se poate folosi mufa si o portiune de cablu de la un set ieftin de casti cu microfon, si astfel avem o mica „telecomanda” pe fir, utila de exemplu la fotografierea cu telefonul mobil de pe un mic stativ.
    Spor la buttoneala !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.