Yandex.Shell, unul dintre cele mai apreciate launchere pentru Android, gratuit începând de azi!

Yandex.Shell este unu dintre cele mai apreciate și spectaculoase launchere pentru Android. Acesta, spre diferență de celelalte launchere pe care le regăsim în Google Play, pe lângă aspectul plăcut și widget-urile utile și atractive, apelează intensiv la elementele grafice 3D pentru a da sistemului de operare Android noi funcționalități și un aer futurist și elegant în aceeași măsură.

Yandex.Shell pentru Android

Vestea bună e că Yandex.Shell, care până până ieri costa în jur de $15, începând de astăzi este gratuit pentru toată lumea și, bineînțeles, poate fi descărcat din Google Play pe orice smartphone cu Android compatibil. Decizia de a-l oferi gratuit, din câte se pare, se datorează faptului că Yandex, dezvoltatorul launcherului, încearcă să-și promoveze prin intermediul acestuia propriul magazin de aplicații.

Yandex.Shell, pentru cei dintre voi care n-au avut ocazia să-l cunoască, aduce sistemului de operare o serie de caracteristici noi, utile tuturor. Printre acestea, în al treilea screen virtual, avem acces rapid la funcția de reglare a luminozității display-ului, la butoanele de activare a adaptorului Bluetooth, a sincronizării, a adaptorului Wireless și cel de activare a hotspot-ului, precum și alte informații utile precum prognoza meteo, ora în principalele orașe ale lumii (sau cele definite de utilizator).

Yandex.Shell - Panels

Panourile și widget-urile Yandex.Shell sunt ușor de personalizat. De exemplu, pentru a modifica setările unui panou activ, ținem apăsat pe acesta apoi apăsăm butonul Setări aferent panoului:

Yandex.Shell - Panels Config

Fiecare panou în parte dispune de propriile-i setări, poate fi șters ori dezactivat, mutat între oricare dintre screen-urile virtuale sau înlocuit cu widget-uri ori tabele de aplicații.

Menținând apăsat pe oricare dintre panouri, în colțul drept-inferior a screen-ului, avem butonul + cu ajutorul căruia putem adăuga, în același screen dacă încape sau, într-un oricare altul, aplicații, panouri și widget-uri:

Yandex.Shell - Panels & Widgets

Din punct de vedere al performanței, mai ales în smartphones sărace în resurse, v-aș minți dacă v-aș spune că instalarea launcher-ului Yandex.Shell nu se resimte; ba se resimte, dar nu atât de mult pe cât aș fi crezut inițial și, chiar dacă pare greu de crezut, autonomia bateriei nu s-a văzut afectată, sau cel puțin n-am remarcat eu nicio diferență în cele aproape 12 ore care au trecut de când l-am instalat.

În concluzie, dacă dispuneți de un smartphone cu minim 512 MB RAM și un procesor de minim 1 GHz și vreți o experiență nouă, Yandex.Shell merită instalat și, dacă nu păstrat pentru totdeauna, măcar cunoscut. Mie îmi place și, până-i voi găsi un înlocuitor pe măsură, va rămâne launcherul implicit pe smartphone-urile mele cu Android. Dacă v-am făcut curioși și vreți să-l probați, îl puteți descărca gratuit din Google Play.

2 Comentarii

  1. Super Crisit, chiar nu stiam de acest launcher . Instalat la prima vedere se misca super , vom vedea dupa o saptamana doua cum se comporta. Xperia Arc S – CM10.

  2. Super Crisit, chiar nu stiam de acest launcher . Instalat la prima vedere se misca super , vom vedea dupa o saptamana doua cum se comporta. Xperia Arc S – CM10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.